De Standaard

Bellucci peuzelt Goffin op

David Goffin, en met hem heel tennisminn­end België, rekende op een kwartfinal­e tegen Rafael Nadal, als laatste hindernis richting medaille. Maar onze landgenoot verslikte zich in de Braziliaan­se thuisspele­r Thomaz Bellucci.

- (pdk)

| Het is niet dat David Goffin gisteren slecht speelde op een winderig center court, met een publiek dat zich uiteraard fanatiek achter Thomaz Bellucci zette, een man uit São Paulo en nummer 54 van de wereld. Begin dit jaar had hij die in Brisbane – ook op hardcourt – nog opzijgezet met twee keer 6–4. Af en toe kreeg de Luikenaar zelfs wat boegeroep over zich heen. Desondanks liep het meteen lekker voor onze landgenoot, die een eerste break forceerde. Maar Bellucci gaf niet af en knokte terug. Uiteindeli­jk werd die eerste set na meer dan een uur beslecht in een ellenlange tiebreak, gewonnen door de Braziliaan, bij diens vijfde setbal. Bij 6–5 had Goffin er zelf al eentje gemist. Het was dus niet dat hij geen kansen kreeg. In de tweede beurt bleef het opnieuw zij-aan-zij vorderen. Tot Bellucci bij 3–3 een break lukte. Het bleek er te veel aan voor Goffin, die meer fouten maakte, maar wel één bal kreeg om terug te breaken. Hij plooide uiteindeli­jk toch tegen een Braziliaan die zich voor eigen publiek overtrof.

Déjà vu

Alweer op een moment dat de prijzen wenkten. Net als enkele maanden geleden in zijn kwartfinal­e op Roland Garros, toen hij begaf nadat hij een wenkende 2–0-voorsprong in sets uit handen had gegeven tegen de Oostenrijk­er Thiem. Of vorige maand nog op Wimbledon tegen Milos Raonic. Ook daar leidde hij met 2–0, met bijwijlen subliem tennis zelfs. Om daarna toch weer ontgoochel­d te moeten afdruipen na een onverhoopt­e terugkeer van de Canadees. Coach Thomas Johansson predikt al maanden dat Goffin een echte krijger moet worden, een meedogenlo­ze killer. Inderdaad een werkpunt, bleek in Rio opnieuw. Het kost hem een eerste confrontat­ie met Nadal. Én een potentiële olympische medaille.

Coach Johansson predikt al maanden dat Goffin een echte krijger moet worden, een meedogenlo­ze killer

 ?? Pn ?? David Goffin.
Pn David Goffin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium