De Standaard

HET LIJSTJE (1/4) SCHRIJFTAL­IGE WOORDEN

-

Schrijftal­ige woorden maken een tekst zwaar. Vervang ze liever.

echter: maar *De winnaar glunderde, de verliezer liet echter het hoofd hangen.

enkel: alleen (maar) *Hij wil enkel zeggen dat je die moeite niet hoeft te doen. indien: als *Indien de beslissing negatief is, komt het tot een staking. telkens: altijd *Zij heeft dat standpunt telkens verdedigd. steeds: altijd *De voorzitter moet steeds het verslag onderteken­en. slechts: maar *Wij zijn daar slechts tweemaal geweest. tevens: ook *Tevens werden de dakgoten vernieuwd.

alsook: en (ook), samen met *Ik stuur u een werkplan alsook een berekening van de kosten.

betreffend­e: over *Betreffend­e die kwestie liet de minister zich niet uit. als gevolg van: door *Als gevolg van de aanhoudend­e regen stromen de rivieren over.

in verband met: omdat, wegens, door, over *In verband met de treinstaki­ng legt het bedrijf extra bussen in. met betrekking tot: over,voor *De burgemeest­er wil nog geen verklaring­en afleggen met betrekking tot de kosten. ten gevolge van: door *Ten gevolge van de brand zijn tien werknemers technisch werkloos. ondanks het feit dat: hoewel *Ondanks het feit dat veel buurtbewon­ers nog nooit een klacht hebben geuit. gezien het feit dat: omdat *Gezien het feit dat de premier verdacht wordt van corruptie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium