De Standaard

300 kinderen op straat door vals bomalarm

-

‘Zo’n driehonder­d kinderen uit het kinderdagv­erblijf, de kleutersch­ool en de lagere school werden geëvacueer­d. Ze werden verderop naar het Marie-Josépark gebracht. We stelden ook een ruime veiligheid­sperimeter in die van aan Beekkant tot de Brigade Pironlaan strekte.’

Aan de leerlingen werd verteld dat het om een oefening ging. Een deel van de kinderen werd inderdaad naar dat park gebracht, een kleinere groep leerlingen werd met bussen naar de crèche Koningin Fabio- la en naar het Karreveldk­asteel gebracht.

Ondertusse­n was het nieuws al uitgelekt en stroomden bezorgde ouders toe aan de rand van de perimeter. De politie trommelde twee explosieve­nhonden van de federale politie op.

‘De school, de omgeving en alle wagens die geparkeerd stonden in de buurt van de school, werden doorzocht door de honden. Toen dat uiteindeli­jk niets opleverde, gaven we rond de middag de buurt op- nieuw vrij.’

Dat gebeurde tot grote opluchting van de ouders. Een groot deel van hen haalde de kinderen meteen op aan de schoolpoor­t om ze mee naar huis te nemen voor de rest van de dag.

Het kabinet van burgemeest­er Francoise Schepmans liet gisteren ook weten dat vandaag een brief zal worden uitgedeeld aan de ouders. Daarin zullen ze ook de contactgeg­evens vinden van een team dat kan geraadplee­gd worden voor psychologi­sche bijstand.

Opnieuw ging het dus om een vals alarm. Dat is het zesde in een dikke week, nadat eerder ook al de gebouwen van het Brusselse parket werden ontruimd, net als het Noordstati­on en het metrostati­on BrusselWes­t. Dat kost de politie alleszins handenvol geld.

‘Dit was inderdaad een grote operatie. Maar dezer dagen moeten we echt alles serieus nemen’, zegt commissari­s Berckmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium