De Standaard

Tiger Woods blaast comeback weer af

- (cch) (bla)

Golficoon Tiger Woods (40) vindt zijn spel ‘te kwetsbaar’ voor een rentree.

| Tiger Woods zou deze week op de Safeway Open zijn comeback vieren op de golfcourts en dit na 14 maanden afwezighei­d door twee rugoperati­es. Het creeerde een vloedgolf van enthousias­me in de golfwereld. Iedereen wilde opnieuw genieten van de kunsten van de 14-voudige majorwinna­ar. En alles wees erop dat hij voor het eerst volledig hersteld was en klaar was om opnieuw in de schijnwerp­ers te staan.

Maar blijkbaar schort er toch nog iets bij de huidige nummer 786 van de wereldrang­lijst. Voordat hij ook maar één officiële bal geslagen heeft, wordt de klok weer teruggedra­aid en blijft het vermoeden dat Tiger nooit meer de Tiger van weleer zal zijn. ‘Ik ben bij mezelf te rade geweest, heb lang nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat ik niet klaar ben om te spelen op de PGA Tour of op het tornooi in Turkije volgende maand’, laat de golflegend­e weten. ‘Ik voel me gezond en sterk, maar mijn spel is nog te kwetsbaar en ik sta nog niet waar ik moet staan. Ik heb de voorbije week veel op de baan gestaan en daar merkte ik dat ik me nog niet kan meten met de wereldtop. Dit was niet wat ik gepland had, maar ik blijf me inspannen om weer te golfen op het hoogste niveau. Ik ben er dichtbij en zal niet stoppen voor ik er ben.’

Dat Woods er graag opnieuw bij wil horen, viel op de afgelopen Ryder Cup te merken. Hij was al tevreden met een rolletje aan de zijlijn als een van de vicekapite­inen van de winnende Amerikaans­e formatie. Nooit verlaagden grootheden en veelvoudig­e majorwinna­ars als Ben Hogan, Arnold Palmer of Jack Nicklaus zich tot die functie. Een duidelijk zwaarder ogende Woods deed het wel en had volgens velen een grote inspraak bij Davis Love III, kapitein van Team USA. Misschien besefte de voormalige nummer één van de wereld toen al dat hij niet meer de recordbrek­er van weleer zal kunnen zijn, maar eerder een bescheiden rolletje zal spelen. Dat alles deerde hem niet. Gewoon meeleven met het spelletje, de boys aanvuren, fistbumben en het zelfs uitschreeu­wen als er een belangrijk­e putt gemaakt werd en natuurlijk meevieren.

Nu is het wachten tot begin december of er toch nog een terugkeer als golfer in zit. Op het tornooi van zijn Tiger Woods Foundation op de Bahama’s hoopt hij er weer te staan. Al houden we nu al rekening met nieuw uitstel.

AA Gent heeft scheidsrec­htersbaas Johan Verbist via een mail laten weten ref Alexandre Boucaut te wraken. Nietomdat Boucaut in de fout ging tijdens de wedstrijd Club Brugge-AA Gent op 2 oktober toen hij geen strafschop floot voor een fout op Neto, maar omdat hij de dag nadien in de pers volhield dat hij de juiste beslissing had genomen. Voor AA Gent was “hiermee de maat vol”.

Johan Verbist, die een primeur beleeft als scheidsrec­htersbaas, licht toe: “Een club heeft dat recht, zo’n wraking moet niet worden ‘goedgekeur­d’ door het Referee Department. Ik ga Alexandre gewoon een tijdje niet meer aanduiden voor matchen van AA Gent en dan zien we wel weer verder. We zullen na overleg binnen het Referee Department wel aanvoelen wanneer het wel weer kan. Na twee maanden, of drie maanden, of langer.” (fbu, vdm)

Jan Vertonghen staat dicht bij een contractve­rlenging bij Tottenham. De verdediger speelt al sinds 2012 bij de Spurs en zijn huidige verbinteni­s liep af in 2018. Om te vermijden dat hij volgend seizoen zijn laatste contractja­ar zou ingaan en zo voor een prik de club kan verlaten, staat een verlenging van Vertonghen hoog op het prioriteit­enlijstje.

Tottenham is sterk gestart in de Premier League en probeert al zijn basisspele­rs langer aan zich te binden. Eerder

tekenden Christian Eriksen, Dele Alli, Danny Rose en Eric Dier een nieuw contract.

Het contract van Mousa Dembélé loopt tot 2019, dat van Toby Alderweire­ld – mits het lichten van een optie – tot 2020.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium