De Standaard

Goffin ronde verder in Shanghai

- (pdk) (blg) (blg)

moet hem daarna met Gaël Monfils opnieuw een zuiderbuur wachten.

‘Ik vind hem een fantastisc­he speler’, loofde Del Potro (28). ‘Zo enorm snel op de achterlijn. Hij is tegenwoord­ig bovendien uitstekend bezig. Zeg ook niet dat ik geen goeie match speelde. Integendee­l, ik had kunnen winnen maar uiteindeli­jk bleek hij toch een tikje beter.’

Een fraai compliment uit de mond van een man die weliswaar slechts 63ste staat op de wereldrank­ing, maar iedereen weet ondertusse­n hoe dat komt. Del Potro, zeven jaar geleden winnaar van de US Open en de nummer 4 van de wereld, is nog volop aan zijn rush naar de top bezig na jarenlange miserie met de pols. In Rio pakte hij alvast zilver, met ook kwartfinal­e op de jongste US Open.

Een valabale referentie dus voor het niveau van Goffin, die terug lijkt aan te pikken bij zijn hoogstandj­es van de voorbije lente in Indian Wells, Miami en Roland Garros. Wie weet dat we straks toch weer mogen beginnen over een wenkende top 10...

De Belgische beloften verloren in Leuven hun laatste EKkwalific­atieduel met 0-1 van Letland. Omdat Noorwegen maandag won van Kazachstan konden de Belgen zich sowieso niet meer plaatsen voor dat EK.

Roy Jans won in Putte-Kapellen de 83ste Sluitingsp­rijs. Na 183 kilometer was de 26-jarige Limburger de snelste in een massasprin­t. Timothy Dupont werd tweede en verzekerde zich van de eindwinst in de eerste editie van de Belgian Cycling Cup. De Nederlande­r Moreno Hofland eindigde derde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium