De Standaard

Alles komt terug

- INGE SCHELSTRAE­TE

Hebt u ook het gevoel dat de late seventies helemaal terug zijn? Stakingen slepen wekenlang aan, betogingen eindigen in geweld en winstgeven­de bedrijven ontslaan duizenden werknemers. Straks kan de jeugd weer vechten voor de rechten die wij toen hebben verworven. Zijn we ook verlost van dat geëmmer over hoeveel geëngageer­der de soixante-huitards waren. Vroeger was niet noodzakeli­jk beter. Er werd toen geweldige muziek uitgebrach­t, maar op dat vlak is 2016 echt wel een boerenjaar aan het worden. En Humo was fantastisc­h, maar die hoogdagen komen niet terug door de lay-out van toen terug te brengen, zoals het blad deze week doet. Wat raar, dat je met de computerpr­ogramma’s van nu een kaal inhoudstab­elletje maakt. Of teruggrijp­t naar een schreeflet­ter die met de hand gezet lijkt, maar veel te vet is voor de smalle kolommen.

Wat raar, dat je met de computerpr­ogramma’s van nu een kaal inhoudstab­elletje maakt

Zelfs hoogbejaar­de lezers zullen niet geloven dat

Humo weer op ambachteli­jke, studentiko­ze wijze wordt gemaakt. Het gaat trouwens niet om de vorm maar om de inhoud – content, weetuwel. Ook daar is in de oude doos gegrabbeld. Die grappige telexberic­hten aan het begin van de muziekpagi­na’s zijn terug. Ooit las ik die eerst, tegenwoord­ig blader ik meteen naar Het gat van

de wereld. Guy Mortier kiest voortaan elke week het leukste van Humo uit de archieven. Archieven zijn nochtans een goede plek voor nostalgie. Verpak die retro toch in dure boxen voor oude lezers die daar geld voor hebben. Alle treurnis van vroeger komt terug zonder dat we er moeite voor doen. Behalve nieuwe stukken en moppen verzinnen, dat spreekt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium