De Standaard

AA Gent klaar voor meer

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League is afgelopen. Anderlecht staat op de eerste plaats – maar de echte strijd moet nog beginnen.

-

LUDO VANDEWALLE AA Gent heeft gisteren nog eens uitgepakt. Ouderwets zouden we bijna durven schrijven, maar dat is overdreven. AA Gent flitste dit seizoen wel meer, maar knoeide er ook enkele keren stevig op los. Een 3-0-zege brengt de Buffalo’s in Play-off 1 en dat is waar ze thuishoren.

Gent kon met de omstandigh­eden in een ‘ Finale Play-off 1’ om, KV Mechelen niet. Dat is betreurens­waardig voor Malinwa, dat met 48 punten een schitteren­d seizoen draait – of toch bijna. De manier waarop de spelers tot de 1-0 tegen de aanwijzing­en van trainer/bijna-tovenaar Yannick Ferrera in elke gelegenhei­d aangrepen om tijd te winnen, toonde dat ze evenwel nog niet klaar zijn om dergelijke wedstrijde­n op het scherp van de snee te spelen. Bijna in Play-off 1 is nog niet helemaal.

Wie is titelfavor­iet? Sporting Anderlecht is winnaar van de reguliere competitie, maar slaagt er niet dat vloeiende kampioenen­voetbal te produceren. Club Brugge kampt met geblesseer­den en een weerbarsti­ge vorm. Zulte Waregem of KV Oostende pakt als bekerwinna­ar het belangrijk­ste Europese ticket. Wie van die twee komende zaterdag in het Koning Boudewijns­tadion wint, zien we geen hoofdrol spelen in PO1. Charleroi zal in de kampioenen­poule ook met zijn beperkinge­n worden geconfront­eerd.

Dit alles speelt in de kaart van AA Gent, dat de op twee na sterkste kern van het land heeft en derhalve een prominente rol kan spelen als tussen 1 april en 21 mei de beste zes clubs elkaar wekelijks treffen. Wel vreemd dat de landskampi­oen van 2015 plots over een overgangsj­aar spreekt, iets wat we het ganse seizoen niet hoorden.

Doodssteek voor Westerlo

Ging het er in de strijd om PO1 fair en sportief aan toe, dan laat de strijd tegen de degradatie een veel wranger gevoel na. KV Kortrijk kreeg tegen Moeskroen het boegeroep van zijn eigen fans over zich heen en dat was terecht. De tegengoals waren lachertjes. In plaats van Moeskroen op een sportieve manier partij te geven, gooiden de Kortrijk-spelers er met de pet naar. De sportieve plicht werd niet vervuld en dat is wraakroepe­nd. Met VC Westerlo in de rol van slachtoffe­r. Heel erg, want dit zou wel eens op sportief vlak de definitiev­e doodsteek voor de Kempenaars kunnen betekenen. In 1B wordt het volgend seizoen met al die ambitieuze clubs heel moeilijk om zich met weinig centen te rehabilite­ren.

Club Brugge kampt met geblesseer­den en een weerbarsti­ge vorm

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium