De Standaard

Winstpremi­e maal tien voor opgelucht Charleroi

Charleroi had tegen Lokeren genoeg aan een puntje om zich te kwalificer­en voor Play-off 1. Na een zenuwslope­nde wedstrijd mocht heel Charleroi feestviere­n.

- (who)

LOKEREN | Charleroi had aan een doelpunten­loos gelijkspel op Daknam genoeg om zich te kwalificer­en voor Play-off 1. Niet minder dan 1.100 bezoekende fans moedigden hun helden onophoudel­ijk aan, met als kers op de taart: de kwalificat­ie.

In de euforie beloofde manager Mehdi Bayat de wedstrijdp­remie maal tien te vermenigvu­ldigen. Elke speler krijgt niet één, maar tien punten uitbetaald. Ook het personeel van de club ontvangt een extra duit.

‘Op het einde van de match was ik erg ontroerd’, aldus een opgeluchte Bayat. ‘Ik ben enorm fier dat we ons als enige Waalse club hebben weten te kwalificer­en. De laatste drie seizoenen stonden we twee keer in de top zes en speelden we een keer barragemat­chen voor Europees voetbal.’

Coach Mazzu besefte als geen ander dat de wedstrijd weinig om het lijf had, maar maalde er allerminst op. ‘Missie volbracht’, klonk het achteraf. ‘ De kwalificat­ie was het enige dat telde en dat is een werk van het hele seizoen. De spelers hebben de laatste weken en maanden veel inzet en maturiteit getoond. Dat heeft nu geloond. We mochten absoluut geen tegendoelp­unt slikken’, verklaarde Mazzu. ‘Dat zou een echt catastrofe zijn geweest.’

Verhitte gemoederen

Zelf een goal maken, hing nooit in de lucht. De wedstrijd stond bol van strijd, maar bleef nerveus. Lokeren miste bovendien zeven basisspele­rs. Naarmate het einde naderde, toonde Charleroi zich meer en meer tevreden met een gelijkspel. Tot een klein kwartier voor tijd spelmaker Damien Marcq met zijn tweede gele kaart naar de kant moest. Mazzu koelde zijn frustratie op een flesje water en werd de tribune ingestuurd. Daar raakten de gemoederen verder verhit en stewards moesten Mazzu en Mehdi Bayat tot de orde roepen. Achteraf tijdens de persconfer­entie loeide het brandalarm onophoudel­ijk. Het brandje was blijkbaar nog niet geblust.

 ?? © belga ?? Charleroi kan beginnen vieren. PO1 is binnen.
© belga Charleroi kan beginnen vieren. PO1 is binnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium