De Standaard

Vrouw Timmers: ‘Politie wist dit dus al?’

- (vhn)

Drie terroriste­n die betrokken waren in de aanslagen van 22/3 gebruikten de identiteit van olympisch zwemmer Pieter Timmers om een energie-contract af te sluiten.

BRUSSEL ( DS, BELGA) | De groep terroriste­n die toesloeg op de luchthaven van Zaventem, gebruikte de naam en geboorteda­tum van Pieter Timmers om een contract af te sluiten voor de levering van gas en elektricit­eit in een safehouse in Schaarbeek. Dat raakte afgelopen zaterdag bekend via De Standaard.

Voor Timmers, die olympisch zilver behaalde in Rio, en zijn echtgenote Elle De Leeuw vielen de puzzelstuk­ken plots ineen.

‘Na wekenlang contact opnemen (met nutsbedrij­f Lampiris, red.) weten we – via de media nota bene – waarom we deurwaarde­rs wegens niet-betaalde rekeningen achter ons aan kregen’, plaatste De Leeuw op Twitter. ‘ Hallucinan­t.’

Onbetaalde facturen

Doordat de terroriste­n, onder wie de man met het hoedje Mohamed Abrini, hun energiefac­turen niet betaalden in januari en februari vorig jaar, stuurde Lampiris verschille­nde herinnerin­gen naar het safehouse aan de Max Roosstraat in Schaarbeek. Ook die bleven onbeantwoo­rd, waarna een deurwaarde­r werd ingeschake­ld. Die stuurde een herinnerin­g naar het echte adres van Timmers, in Antwerpen.

‘Toen hebben we naar Lampiris gebeld omdat we dachten dat het een frauduleuz­e brief was’, zegt De Leeuw. ‘Maar het bleek echt. Dan is een onderzoek gestart naar de identiteit­sdiefstal, waar we niets meer over hebben vernomen. Maar blijkbaar was bij de politie allang geweten hoe de vork aan de steel zat. We zouden graag hebben dat er contact met ons wordt opgenomen om uit te klaren hoe het nu precies is gelopen en om zeker te zijn dat Pieters gegevens niet voor nog andere zaken zijn gebruikt.’

 ??  ?? Pieter Timmers. © belga
Pieter Timmers. © belga

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium