De Standaard

Proces Kasteelmoo­rd wordt volledig openbaar

- BRUGGE | (elb)

Op het proces over de Kasteelmoo­rd in mei worden voornameli­jk politie en gerechtsde­skundigen opgeroepen als getuigen.

Op het proces over de Kasteelmoo­rd worden elf mensen opgeroepen als ge tuigen. Dat heef t de Brugse correc tionele rechtbank in een tussen vonnis beslist. Tegelijk besliste de rechtbank ook dat de zaak volledig openbaar behandeld kan worden.

Tijdens de inleidings­zitting van 9 maar t ontstond al een pit tige discussie over de openbaarhe­id van he t proces. Hoofdverda­chte André Gyselbrech­t heef t immers altijd beweerd dat hij zijn schoonzoon een ‘ lesje’ wilde leren naar aanleiding van vermeende incestueuz­e handelinge­n met diens kinderen.

De zaak van de Kasteelmoo­rd sleept al ruim vi jf jaar aan. Sti jn Saelens werd op 31 januari 20 12 bij hem thuis vermoord in he t WestVlaams­e Wingene. Hij werd omgebracht door een N e derlandse huurmoorde­naar, die ondertusse­n zelf al overleden is. Na jarenlang zwijgen heeft tussenpers­oon Pierre Serr y onlangs dokter André Gyselbrech­t aange wezen als de opdrachtge ver voor de moord op Saelens. V olgens Serry wou Gyselbrech­t zi jn schoonzoon ook echt dood.

De advocaat van Elisabe th Gyselbrech­t, de weduwe van Stijn Saelens, wou de disc ussie over de vermeende zedenfeite­n achter gesloten deuren laten behandelen.

De rechter gaat daar nie t op in. De voorzitter van de rechtbank heeft ook ste vig gesnoeid in het aantal ge tuigen. In totaal werden ruim 30 mogeli jke getuigen voorgestel­d, maar de rechtbank heeft dat aantal terug geschroefd tot elf, voornameli­jk gerechtsde­skundigen en politie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium