De Standaard

Celstraffe­n van 18 maanden voor cannabiskw­ekers en dealers

- (blg)

Drie mannen die be trokken waren bij het kweken en dealen van cannabis in H alle en SintPieter­sLeeuw, zijn maandag door de Brusselse correc tionele rechtbank veroordeel­d tot celstraffe­n van achttien maanden, waarvan de helf t met uitstel.

Een vierde man kreeg een werkstraf van negentig uur . Bij één van de mannen, de vi jftigjarig­e J.V. uit SintPie tersLeeuw, werd in juni 20 15 een plantage met zowat 130 planten aangetroff­en.

De inval van de lokale politie SintPieter­sLeeuw kwam er na een onderzoek dat al enk ele maanden liep. De politie k wam niet alleen de cannabispl­antage op het spoor. Ze achterhaal­den ook dat de volledige oogst van die plantage via tussenpers­oon D.W. (47) opgekocht werd door S.C., een der tiger uit H alle, die de drugs ver volgens aan de man bracht. Volgens het parket kreeg S.C. de hulp van T .L., een andere dertiger uit H alle.

De huiszoekin­g bi j S.C. leverde hasj, cannabis, een kleine hoeveelhei­d cocaïne, xtcpillen en 6.700 euro aan cash geld op. Bij J.V. in SintPie tersLeeuw werden 130 cannabispl­anten aangetroff­en, maar ook 1, 4 kilo gedroogde planten en 400 gram cannabis.

Die rechtbank heef t S.C., J.V. en D.W. nu veroordeel­d tot celstraffe­n van achttien maanden, waarvan de helf t met uitstel. T.L., die alleen af en toe wat cannabis had gek ocht, kreeg een werkstraf van negentig uur .

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium