De Standaard

Vechtschei­dingpartne­r Resilux verliest 42,3 miljoen

- (pdd)

Airopack Technology Group (ATG), de vroegere partner van de OostV laamse petflessen­groep Resilux waarmee het tot een vechtschei­ding kwam, zit financieel krap. ATG verloor afgelopen jaar 42,3 miljoen euro op een omzet van 11, 3 miljoen. De groep had eind december nog maar 8,34 miljoen euro in kas, ondanks een injec tie van het durfkapita­alfonds Apollo van 106 miljoen euro, leer t de kasstroomt­abel. Het is onduidelij­k of er vandaag nog geld in kas is.

Toen Resilux bedenkinge­n kreeg bij de financiële strategie van ATG, geleid door Quint Kelders, kwam het in 2015 tot een hoog oplaaiende ruzie waarbij ATG Resilux openlijk aanviel en achter de rug van Resilux om he t financieel fonds Apollo aantrok als partner. Resilux bleef k oelbloedig en wist een honorabele exit te onderhande­len. Enkele maanden geleden maakte Resilux bekend dat het zich voor circa 400 miljoen euro verkoopt aan Bain Capital.

Voor Apollo blijft de instap in de ATG voorlopig een verhaal van negatie ve cashflow. Door de 50% van Resilux over te kopen kwam de omzet wel hoger uit, maar de verliezen nog meer. De aankoop van grondstoff­en lag zelfs hoger dan de omzet. En dan moest het personeel nog be taald worden. ATG kondigt wel me t trots zijn nieuwe fabriek in Waalwijk aan, die in 168 dagen gebouwd werd. De fabriek heeft een capaciteit van 80 miljoen spuitbusse­n, maar bestudeert nu al een verdubbeli­ng van de produc tiecapacit­eit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium