De Standaard

Monaco gaat vol voor Tielemans en Meité

Beide spelers zien de Franse club zitten, op voorwaarde dat coach Jardim er blijft.

-

BRUSSEL Atlético Madrid weet nog altijd niet of zijn transferve­rbod wordt opgegeven en dus wil Monaco eerder toeslaan voor Youri Tielemans (Anderlecht, 19). Gisteren lekte ook uit dat de Monegasken bijna rond zijn met Zulte Waregemmid­denvelder Sou Meïté (23).

Voor beiden zou het Prinsdom een goeie keuze zijn. Monaco heeft altijd al willen concurrere­n met het steenrijke PSG en hun Russische voorzitter Dmitri Rybolovlev deed dat indertijd door zo’n 130 miljoen euro uit te geven aan wereldster­ren Rademel Falcao en James Rodriguez. Een titel leverde het niet op, wel een fiks financieel verlies.

Rekeningho­udend met de Financial Fair Play gooide de voorzitter het over een andere boeg. De Portugees Leonardo Jardim werd coach en moest jonge spelers lanceren om succes te boeken en ze dan met een meerwaarde te verkopen. In zijn laatste competitie­match speelde Monaco met Thomas Lemar (21), Bernardo Silva (22), Fabinho (23), Bakayoko (22), Jemerson (24) en Mbappé (18) met zes spelers jonger dan 25. Ze staan met PSG op kop, kiezen met 92 goals voor offensief voetbal en zitten in de halve finales van de Champions League.

Jardim verbrandt geen jongeren, maar stoomt ze fysiek en mentaal klaar om ze dan te laten schitteren. Ondertusse­n gaat Monaco ervan uit dat het deze zomer minstens 100 miljoen euro krijgt voor spits Mbappé (Man City en Real worden genoemd) en tussen de 40 en de 50 miljoen voor Fabinho (Manchester United). Bakayoko geniet ook interesse, maar lijkt geneigd om bij te tekenen.

Champions League

Geld wordt dus geen probleem voor Monaco, als het eventuele vervangers zoekt voor Fabinho en Bakayoko. Bij Meïté heeft het een streep voor op Lille omdat het Champions League speelt en ook Tielemans wil graag met een leuke ploeg naar het kampioenen­bal. Beide spelers gaven wel aan dat Leonardo Jardim trainer moet blijven bij de Monegasken omdat die de jeugd kansen geeft. Jardim geniet interesse van het Italiaanse Inter, maar verlengde zijn contract tot 2019 en is dus geneigd bij Monaco te blijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium