De Standaard

Dagen van Kortrijk-coach Anastasiou lijken geteld

- WIM HOUTTEQUIE­T

Waasland-Beveren pakt voor het eerst dit seizoen zes op zes en duwt Kortrijk nog dieper in de miserie. Kortrijk kwam gevleid op voorsprong, maar Waasland-Beveren stelde in een sterk halfuur orde op zaken. Anastasiou krijgt zijn ploeg maar niet op de rails en ook de fans hebben er genoeg van.

BEVEREN I Na een povere 4 op 24 bengelde het zwaard van Damocles boven het hoofd van Kortrijk-trainer Yannis Anastasiou. De Griek had nood aan een bemoedigen­de prestatie op het veld van Waasland-Beveren. De kans is niet onbestaand­e dat Kortrijk vandaag al een nieuwe trainer voorstelt. De naam van Georges Leekens viel de voorbije weken meermaals. Afwachten of het bestuur de Griek nog extra tijd gunt.

Kortrijk had duidelijk schrik voor het aanvallend­e geweld van de thuisploeg en trok een dubbele gordel op. Het teerde vooral op de snelheid van Chevalier in de omschakeli­ng, maar de laatste pass was vaak te slordig. De avond begon nochtans veelbelove­nd. Dierckx, voor het eerst in de basis, versierde binnen de vijf minuten twee doelrijpe kansen, maar zonder succes. Clement ergerde zich meermaals en had er genoeg van. Aan het begin van de tweede helft bracht hij Angban, die lichtgeble­sseerd op de bank zat, in de ploeg voor de onzichtbar­e Cools. De thuisploeg begon het gretig aan de tweede helft, maar het was toch Kortrijk dat bij zijn eerste kans scoorde. Attal met een heerlijk steekballe­tje op D’haene, die Budkivskyi bediende: Waasland-Beveren koud gepakt.

‘Yannis buiten!’

Clement greep opnieuw in en bracht Ampomah tussen de lijnen voor de ongelukkig­e Dierckx. De thuisploeg schoot plots wel wakker en ging naarstig op zoek naar de gelijkmake­r. Eerst kopte Seck nog op de paal, maar even later was het wel prijs voor de aanvoerder. Hij knikte een voorzet van Schryvers binnen. Waasland-Beveren ging vol voor de zege. Een kopbal van Thelin werd van de lijn gekeerd, maar het bleek slechts uitstel van executie. Op voorzet van Demir knikte Morioka de verdiende voorsprong tegen de touwen. In het slot van de match werd het nog bibberen voor de thuisploeg. Roef moest alle zeilen bijzetten op het schot van Attal, maar er werd niet meer gescoord. Na de match scandeerde­n de schaarse Kortrijk-aanhang ‘Yannis buiten!’, terwijl de spelers zich moesten verantwoor­den. Waasland-Beveren pakt voor het eerst dit seizoen zes op zes en duikt de top zes binnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium