De Standaard

Zulte Waregem zet operatie reddingfel in

De winterse transferma­rkt is nauwelijks drie dagen open en Essevee heeft met spits Hamdi Harbaoui en middenveld­er Damien Marcq meteen twee klinkende namen binnengeha­ald. En er komt nog schoon volk.

- FRANK BUYSE

BRUSSEL I De jongste maanden was Zulte Waregem in de competitie helemaal teruggeval­len naar de voorlaatst­e plaats, maar nu heeft het met vaart de operatie redding ingezet.

De eerste prioriteit was een vlotscoren­de spits halen en dat werd dus Hamdi Harbaoui van Anderlecht, die meteen werd vastgelegd voor 3,5 jaar. Coach Dury wil eindelijk eens op lange termijn kunnen werken. Harbaoui (32), die nog steeds hoopt op het WK in Rusland met de Tunesische nationale ploeg, kwam na een uitleenbeu­rt aan Charleroi ook dit seizoen nauwelijks aan spelen toe bij de landskampi­oen. Hij was in juni einde contract, Essevee kon hem voor 200.000 euro weghalen.

Naast een vlotscoren­de negen zocht de bekerhoude­r ook nog een fysiek sterke nummer zes en dat werd de Fransman Damien Marcq (29). Die werd deze zomer door AA Gent voor 2 miljoen euro weggeplukt bij Sporting Charleroi, maar in de Ghelamco Arena raakte hij onder Yves Vanderhaeg­he helemaal in het vergeethoe­kje. Essevee wil niet bevestigen dat voor de Fransman, ook een contract van 3,5 jaar, een miljoen euro werd betaald, ‘maar het is wel onze duurste transfer ooit’, bevestigt ceo Eddy Cordier. De aankoop werd mogelijk omdat hoofdaande­elhouder Tony Beeuwsaert bij sprong met extra geld.

Na zijn dramatisch­e 4 op 39 was Essevee als de dood om straks gedwongen te zijn tegen de degradatie te strijden. Harbaoui en Marcq waren hun eerste keuze als versterkin­g en dus hebben ze zo snel mogelijk toegeslage­n. ‘We wilden zekerheden en spelers met ervaring die onze competitie kennen’, zei Cordier. ‘Het moest er

boenk op zijn.’ En het stopt niet bij Harbaoui en Marcq. Essevee hoopt de ko

mende dagen ook nog een nieuwe verdediger en een bijkomende spits te kunnen presentere­n. ‘Ook zekerheden!’ Langs de uitgaande kant blijft het stil, ook voor doelman Leali is nog geen enkel bod binnengeko­men. Maar, zoveel is duidelijk, Essevee maakt werk van de operatie redding.

Het ging alvast al aan het rekenen: ‘Nog drie van de negen matchen winnen!’ De eerste van die negen is KV Mechelen, dat ook al aan zijn operatie redding begonnen is.

‘We wilden zekerheden en spelers met ervaring. Het moest er boenk op zijn’ EDDY CORDIER, ceo Zulte-Waregem

 ??  ?? Hamdi Harbaoui met Anderlecht tegen Standard in de beker. © blg
Hamdi Harbaoui met Anderlecht tegen Standard in de beker. © blg
 ??  ?? Damien Marcq aan de slag bij Charleroi in 2016.. © blg
Damien Marcq aan de slag bij Charleroi in 2016.. © blg
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium