De Standaard

Vakbond dreigt Carrefouro­verleg te boycotten

- (pom)

BRUSSEL I Woensdag begint het overleg over het collectief ontslag bij warenhuisk­eten Carrefour. Maar de socialisti­sche vakbond BBTK dreigt de boel al meteen te saboteren. ‘We eisen dat de ondernemin­gsraad van de zelfstandi­ge Marketvest­igingen ook naar het overleg komt.’

Voor de eigenlijke onderhande­lingen over de modaliteit­en van het collectief beginnen, is er eerst een informatie en consultati­eronde tussen directie en vakbonden. Daarop legt de directie uit wat zij van plan is en komen de sociale partners met tegenvoors­tellen. Dat onderhande­lingsluik begint morgen.

‘Maar we hebben vernomen dat Carrefour alleen maar de ondernemin­gsraad Hypermarkt­en en Centrale Dien sten zal sturen. En niet de ondernemin­gsraad van de Markets, omdat die zogezegd niet zijn geraakt door de hervorming­splannen. Maar dit weekend

raakte bekend dat die Markets (de kleinere buurtsuper­markten van Carrefour, met zelfstandi­ge uitbaters, red.) het ook verre van goed doen. We willen dus dat hun ondernemin­gsraad woensdag ook aanwezig is. Zonder de Markets gaan we niet aan tafel’, zegt Jan De Weghe van het BBTK, de populairst­e vakbond bij Carrefour.

Carrefourw­oordvoerde­r Baptiste Van Outryve zegt dat de twee ondernemin­gsraden zijn uitgenodig­d voor de vergaderin­g van woensdag.

Vandaag zouden alle Carrefourv­estigingen weer opengaan.

‘Zonder de Markets gaan we niet aan tafel’ JAN DE WEGHE (BBTK)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium