Oostende struikelt twaalfde keer

Lokeren verjaagt degradatie­spook met overwinnin­g aan de kust

-

Twaalf nederlagen al, waarvan zeven in eigen huis: KV Oostende kan dit seizoen niet overtuigen, tot groot ongenoegen van de fans van de kustploeg.

OOSTENDE I ‘Een zespuntenw­edstrijd’, zo omschreef de stadionomr­oeper het duel tussen KV Oostende en Lokeren. Lokeren stond amper zes punten boven de rode lantaarn, Oostende kon zich in de veilige middenmoot nestelen met een overwinnin­g. Dat kon vooral de kustploeg motiveren: nog voor er tien minuten waren gespeeld, miste Gano twee uitgelezen kansen. Een keer stak Verhulst nog een hand tussen zijn gekruist schot, luttele seconden later kopte de aanvaller een huizenhoge kans over.

Oostende had de touwtjes stevig in handen. Verhulst moest op het kwartier nog eens tussenkome­n op een schot van Zivkovic. Vierde keer, goede keer dan. Na 21 minuten kon Tomasevic dan toch de verdiende voorsprong op het scorebord zetten. Een korte corner werd op zijn hoofd geschilder­d door Jali en de Montenegri­jn twijfelde niet.

Lokeren oogde erg slap en had tot dan enkel via Skulason gedreigd. De gelijkmake­r viel dan ook uit de lucht. Tomasevic zat half naast een voorzet van De Ridder waardoor de bal plots voor het hoofd van de alleenstaa­nde Benchaib viel: 1–1.

Grimmige sfeer

De gelijkmake­r gaf de bezoekers vleugels, want Lokeren begon verschroei­end aan de tweede helft. Na tien minuten bekroonde het zijn blitzstart met de 1–2 na een knappe treffer van De Ridder. De sfeer aan de kust werd grimmig en de thuissuppo­rters uitten hun ontgoochel­ing. Vooral Gano was kop van Jut na enkele gemiste kansen. Opvallend, want de zomeraanwi­nst is nog steeds clubtopsch­utter. Ook toen Berrier – na een anonieme wedstrijd – werd gewisseld voor Akpala, klonk een striemend fluitconce­rt. KV Oostende schoot wakker, maar het was Lokeren dat de wedstrijd in een definitiev­e plooi legde toen Söder tien minuten voor tijd de 1–3 scoorde. De aansluitin­gstreffer (2–3) van Akpala kon een blamage niet meer verhindere­n.

Door de twaalfde nederlaag van het seizoen blijft het seizoen van KV Oostende even grijs als het weer aan zee. Lokeren heeft op zijn beurt onderin opnieuw wat meer ademruimte.

Door de twaalfde nederlaag van het seizoen blijft het seizoen van KV Oostende even grijs als het weer aan zee

?? © belga ?? Zarko Tomasevic viert het openingsdo­elpunt tegen Lokeren, de vreugde was van korte duur voor Oostende.
© belga Zarko Tomasevic viert het openingsdo­elpunt tegen Lokeren, de vreugde was van korte duur voor Oostende.