De Standaard

Vijf slachtoffe­rs bij gezinsdram­a in Dworp

Een 39jarige taxichauff­eur heeft zich in Molenbeek van het leven beroofd. In zijn woning in Dworp trof de politie de lichamen van zijn echtgenote en kinderen aan.

-

Het blijft onduidelij­k wat er zich zondagocht­end afgespeeld heeft in het huis op de Alsembergs­esteenweg in Dworp. Buren hoorden Samir B.A. (39) rond vier uur met hoge snelheid wegrijden in zijn auto. ‘De zoveelste ruzie. Die komt wel terug’, dachten ze nog.

B.A. reed naar de Mettewiela­an in Molenbeek, waar hij sinds kort woonde. Hij parkeerde zijn auto in de ondergrond­se garage, stak hem in brand en begaf zich naar zijn appartemen­t op de twintigste verdieping en sprong van het gebouw naar beneden. Passanten vonden zijn lichaam. De brand in de garage kon snel geblust worden.

Politieage­nten die in Dworp het nieuws moesten melden, kregen geen gehoor. Toch stond de auto van de vrouw voor de woning geparkeerd. Daarop gingen de agenten het huis binnen, waar ze de stoffelijk­e overschott­en vonden van echtgenote Rabiya C. (36) en haar kinderen Ibrahim (10), Sarah (8) en Ahmed (6).

De vrouw zou met messteken om het leven gebracht zijn, de lichamen van de kinderen vertoonden geen uiterlijke tekenen van geweld. Het parket kon gisteren niet veel melden. ‘We sluiten niets uit en kunnen niet bevestigen dat de man de dader is’, klonk het. Het meest aannemelij­ke denkspoor is dat de man zijn vrouw en kinderen heeft omgebracht en zich daarna van het leven heeft beroofd.

‘Het waren lieve mensen. Maar ze hadden vaak ruzie. Dat hoorde je tot op straat’, klinkt het bij de buren.

Het paar leefde sinds kort gescheiden. De man was verhuisd naar Molenbeek, maar kwam nog vaak in Dworp. ‘Gisteren stond zijn auto hier nog’, zegt een andere buur. ‘’s Nachts rond vier uur is hij weggereden.’

‘Het waren lieve en moderne mensen. Ze kwamen uit Tunesië, maar waren heel westers. De vader trakteerde na de match steevast een rondje. Een vriendelij­k man. Ook zij was een opgewekte vrouw.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium