De Standaard

Klaar voor de zombies, dankzij Elon

- DOMINIQUE DECKMYN

Elon Musk heeft de afgelopen drie dagen voor meer dan 4 miljoen dollar aan vlammenwer­pers verkocht. Het geheim achter dat succes? Wel, de vlammenwer­pers zijn van Elon Musk. Jongetjes met te veel geld weten dan al genoeg. Ze zien eruit als een scifilaser­geweer, ook mooi meegenomen voor die doelgroep. Ze zijn wel absurd duur, 500 dollar, maar nog altijd goedkoper dan een Tesla. En ten slotte: als je ze voorbestel­t, bestaat de kans – een kleine kans, maar toch – dat je ze ook werkelijk krijgt. Dat is bij de Tesla Model 3 wel anders. Die heeft geschieden­is gemaakt als de eerste betaalbare elektrisch­e wagen met een voldoende groot bereik, maar inmiddels komt er haast maandelijk­s een concurrent bij. Terwijl Musk er nog steeds maar enkele honderden heeft kunnen maken. Frustreren­d voor een half miljoen fans die twee jaar geleden hun voorschot betaalden. Maar die kunnen dus straks hun frustratie afreageren door hun waardeloze bestelbon met een vlammenwer­per te lijf te gaan.

Ook bij de andere activiteit­en van Musk loopt het wat stroef. De Falcon Heavy superraket van zijn ruimtebedr­ijf SpaceX maakt haar eerste vlucht op 6 februari – vijf jaar te laat. Tenzij de lancering nog maar eens wordt uitgesteld. Je zou haast denken dat Musks hyperactiv­iteit met nevenproje­cten bedoeld is om te camouflere­n dat hij amper een raket in de lucht of een auto op de baan krijgt. De vlammenwer­per is trouwens een nevenproje­ct van een nevenproje­ct: het is een product van The Boring Company, Musks hobbybedri­jf dat tunnels boort. Of liever:

wil boren. Een tunnel is er nog niet aangelegd, maar er is al wel voor zo’n miljoen dollar aan ‘Boring Company’veiligheid­shelmen verkocht. Die worden nu gevolgd door de vlammenwer­pers. Het verkoopspr­aatje is wel volmaakt in zijn eenvoud en directheid: ‘Als de zombieapoc­alyps plaatsvind­t, zul je blij zijn dat je een vlammenwer­per hebt gekocht’. Het straffe is dat Elon dat zou kunnen menen. Of niet. Hoe dan ook, een gokje van 500 dollar is het wel waard.

 ??  ?? ‘Als de zombieapoc­alyps plaatsvind­t, zul je blij zijn dat je een vlammenwer­per hebt gekocht’
‘Als de zombieapoc­alyps plaatsvind­t, zul je blij zijn dat je een vlammenwer­per hebt gekocht’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium