De Standaard

Anderlecht zit verstrikt in eigen transferwe­b

Als Anderlecht deze maand spelers koopt, moet het aan AA Gent meteen de aankoopopt­ie van 3,5 miljoen voor Kenny Saief betalen.

-

JÜRGEN GERIL KOEN VAN UYTVANGE

BRUSSEL I Omdat paarswit in de overnamepe­riode zit, was er begin januari amper budget. Makelaar Mogi Bayat zorgde toen echter toch voor een plan om de door Hein Vanhaezebr­ouck erg gegeerde Kenny Saief weg te halen bij AA Gent.

De Buffalo’s speelden het slim. Anderlecht mocht de bankzitter best huren, maar onder één voorwaarde: als het dan toch geen geld had, moest het ook geen andere spelers meer kopen in januari. Dat zou schijnheil­ig zijn. Doet Anderlecht dat wel, dat moet het Saiefs aankoopopt­ie van 3,5 miljoen euro sowieso storten op de Gentse rekening, wellicht voor de zomer. Meer nog, sommige bronnen beweren zelfs dat paarswit in januari voor geen enkele wintertran­sfer meer dan 500.000 euro mag uitgeven. Crazy.

Toch hebben alle partijen die voorwaarde aanvaard en het werd vastgelegd in een clausule in het contract van Saief. Logisch dus dat paarswit de voorbije weken zowel voor verdediger Vranjes (AEK) als voor Morioka (WaaslandBe­veren) alleen huurvoorst­ellen deed. AA Gent rekent zich rijk Die waanzinnig­e constructi­e bemoeilijk­t nu wel de komst van Aleksandar Mitrovic (23). Herman Van Holsbeeck wil de Serviër graag terughalen en ook Vanhaezebr­ouck lijkt/is ondertusse­n bijgedraai­d, maar RSCA mag geen spelers kopen en mag mogelijk zelfs niet meer uitgeven dan een half miljoen. Helaas kun je een aanvaller van het kaliber Mitrovic dan zelfs geen zes maanden huren.

Gelukkig zijn er goeie relaties met Newcastle. The Magpies wezen in deze transferpe­riode al aanbieding­en van Brighton, West Brom en Crystal Palace af voor Mitrovic omdat ze geen concurrent­en willen helpen. Daarnaast werden ook het Turkse Besiktas en Fenerbahçe wandelen gestuurd. Mitrovic wil liefst naar zijn exclub Anderlecht om daar via speelminut­en zekerheid te verwerven over zijn WKdeelname en Newcastle begrijpt dat. In de Premier League mocht hij dit seizoen nog maar zes keer invallen, goed voor één goal.

Ja, de Engelsen hadden hun spits liefst verkocht, maar nu bekijken ze toch of een uitleenbeu­rt aan Anderlecht kan. Het valt wel niet uit te sluiten dat RSCA voor deze transfer toch bepaalde limieten zal moeten overschrij­den en dus ook de 3,5 miljoen voor Saief zal moeten betalen. Gent mag zich al een beetje rijk rekenen, want door het vertrek van Stanciu en Hanni hebben de Brusselaar­s daar nu wel geld voor. Als de deal rond Mitrovic niet rondkomt, zijn spitsen als Bolingi (Moeskroen/Standard) nog altijd alternatie­ven voor Anderlecht.

Constructi­e bemoeilijk­t terugkeer van spits Aleksandar Mitrovic

 ??  ?? Aleksandar Mitrovic (r.) wil in Anderlecht via speelminut­en zekerheid verwerven over zijn WKdeelname. © Owen Humphreys/belgaimage
Aleksandar Mitrovic (r.) wil in Anderlecht via speelminut­en zekerheid verwerven over zijn WKdeelname. © Owen Humphreys/belgaimage
 ??  ?? Ryota Morioka (rechts) moet bij Anderlecht
Ryota Morioka (rechts) moet bij Anderlecht

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium