De Standaard

Club haalt Scholz en Mitrovic

De nieuwkomer­s moeten de blessures van Poulain en Decarli opvangen.

- (gma)

BRUGGE I Nadat een deal definitief van de baan leek, bereikte Club gisteren dan toch een akkoord met Standard Luik over de onmiddelli­jke overgang van de Deen Alexander Scholz. De centrale verdediger tekende een contract voor 3,5 jaar bij blauwzwart.

Scholz (25) speelt sinds 2013 in België. Eerst bij Lokeren, dat hem overnam van het Ijslandse UMF Stjarnan Gardabaer en sinds 2015 voor Standard.

‘Ik ben al 5 jaar in België dus heb vanop de eerste rij kunnen zien dat Club Brugge een geweldige club is’, aldus Alexander Scholz in een eerste reactie. ‘Ik ben dan ook zeer blij met de overstap. Ik ken ook al enkele spelers, zo speelde ik in Lokeren nog samen met Hans Vanaken en ken ik Guillaume Hubert van mijn tijd bij Standard. Ook Ivan Leko en Rudy Cossey ken ik natuurlijk goed. Ik wou de kans om naar Brugge te komen met beide handen grijpen. Tot slot wil ik ook Standard bedanken, het waren niet altijd evidente tijden maar toch zal ik aan de Club en de fans steeds goede herinnerin­gen bewaren.’

Eerder op de dag haalde blauwzwart al verdedigen­de versterkin­g binnen met Matej Mitrovic. De Kroaat komt op huurbasis over van het Turkse Besiktas. In het contract is een aankoopopt­ie opgenomen.

Als alle administra­tie op tijd wordt afgerond, mag Scholz morgen in de beker al debuteren voor Club Brugge tegen… zijn exclub Standard. In de overeenkom­st werd geen clausule opgenomen die de verdediger verbiedt om te spelen tegen zijn voormalige ploeg.

Ook Mitrovic komt in aanmerking voor speelminut­en als de administra­tie op tijd wordt afgehandel­d.

Door het uitvallen van Benoît Poulain (adductoren, mist enkele wedstrijde­n) en Saulo Decarli (operatie aan de achillespe­es en de rest van het seizoen buiten strijd) kan coach Ivan Leko een van zijn twee nieuwe verdediger­s al meteen goed gebruiken.

 ??  ?? Alexander Scholz. © pn
Alexander Scholz. © pn

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium