De Standaard

Overleden transmigra­nt allicht Ethiopiër

- (poj)

De man die maandagavo­nd aangereden werd op de E40 in Jabbeke, was al eerder door politie ondervraag­d.

De transmigra­nt die maandagavo­nd om he t le ven kwam nadat hij op de E40 in Jabbeke was aangereden, was allicht een 40 jarige Ethiopiër. Dat had de man op 9 januari verklaard aan de politie in het station van Brugge, zo is geblek en uit onderzoek door het parket van W estVlaande­ren. Hij beweerde toen dat hi j A.M. uit Ethiopië was en gaf 1978 op als zi jn geboor tejaar. M et de trein was hi j uit Brussel naar Brugge gereisd.

Het parket kwam de informatie op het spoor via de vingerafdr­ukken van he t slachtof fer. V olgens Frank Demeester , woordvoerd­er van he t park et, ‘is de kans klein dat we nog meer zekerheid over de identiteit van de man zullen kri jgen’.

De politie probeert nu contact te leggen met zijn familie. Als dat niet lukt, kri jgt de man in België een begrafenis, in principe georganise­erd door de gemeente waar hij is gestor ven. Bi j he t Burgerplat­form voor Overnachti­ngen gingen al stemmen op om de organisati­e op zich te nemen.

De man werd rond 23 uur op de snelwegpar­king in J abbeke door politieage­nten aange troffen. H ij zette het op een lopen en had bjnia de middenberm bereikt toen hi j door een kleine personen wagen werd opgeschept. Hij overleed ter plaatse.

Tijdens dezelfde ac tie werden elf mensen opgepakt: zeven Irakezen op een parking in W estkerke en vier Ethiopiërs op een bus naar Jabbeke. De man die om het leven kwam, was vergezeld van nog één man, maar die vlucht te weg.

Ook elders in W estVlaande­ren vond gisteren (bi jna) een drama plaats me t een transmigra­nt. Een Eritrese man kon in Veurne net op tijd bevrijd worden uit een container metaalafva­l, die klaarstond om samengeper­st te worden. Hij panikeerde, begon op de wand te bonken en alarmeerde de werklui.

Politie probeert nu contact te leggen met zijn familie. Als dat niet lukt, krijgt man in België begrafenis

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium