De Standaard

Tesla opent vierde Belgische showroom

-

De producent van elektrisch­e auto’s Tesla heeft aan de H erkenrodes­ingel zijn Hasseltse vestiging geopend. Het is de vierde Teslastore in België. Limburgse kopers van Tesla moeten voor hun droomauto nie t langer naar Brussel of Aar tselaar.

Aan de opening van de nieuwe Teslavesti­ging ging een lange zoektocht vooraf. Uiteindeli­jk werd gekozen voor een vestiging aan de Herkenrode­singel in Hasselt, in de nabi jheid van andere garages, zoals die van JaguarLand Rover en L exus.

’Enkele jaren geleden k ozen we ervoor om van de H asseltse Ring dé site voor kantoren, grootschal­ige retail en showrooms voor auto’s te maken’, zegt de Hasseltse schepen Tom Vandeput (CD&V). ‘Vandaag zien we dat dit resulteer t in diverse grote investerin­gen, waaronder een aantal grote automerken die zich onlangs vestigden aan de Ring . Ons ruimtelijk visieplan voor de H asseltse Grote Ring werpt vruchten af.’

De nieuwe Teslavesti­ging omvat niet alleen een showroom, maar ook een ser vice center. Het is de vierde vestiging in België en ze bedient klanten in het oostelijke landsgedee­lte en de grensstree­k in N ederland. Niet alleen kopers van een T esla kunnen in de T esla Store terecht. Eigenaars van een T esla kunnen er bovendien terecht voor service en herstellin­gen.

Tesla telt 110 garages in Europa en he t breidt nog steeds uit. Het netwerk van snelle laadstatio­ns voor Teslaklant­en telt momenteel 375 locaties.

Momenteel zijn er twee modellen te bewonderen in de H asseltse Tesla Store: het Model S en Model X. L ater dit jaar k omt daar ook he t langverwac­hte Model 3 bi j.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium