De Standaard

KV Kortrijk pakt dan toch wat het verdient

- VOETBAL FRANK BUYSE

E en indrukwekk­end KVK zette zijn beste 45 minuten van het seizoen neer

KVK imponeerde, maar stond bij de rust toch maar op 22. Na een mindere tweede helft zorgde Rougeaux dan toch nog voor gerechtigh­eid.

Ze beseften het wel, bij Genk: indien er naast Playoff 1 wordt gegrepen, is de beker méér dan een troostprij­s. En coach Philippe C lement wist he t wel, hoe het veld van het Guldenspor­enstadion er bi jligt. Een akk er, ja wel. Dus k oos hi j resoluut voor de knokkers: naast Maehle en Aidoo vlogen ook Zhegrova, Schri jvers en Pozuelo – de lichte brigade dus – naar de bank. Plaats dus voor de fysieke kracht van De waest, N astic, W outers en Samat ta. Buf fel keerde terug van een dag je rust.

Ook De Boeck wijzigde de ploeg die tegen Eupen niet had kunnen scoren op t wee plaatsen: P erbet en L epoint maakten plaats voor Azouni en A jagun. C hevalier mocht nog eens in de spits.

Het 4 231plannet­je van De Boeck me t de almaar voorin opduikende Ouali, Ajagun en Azouni, werkte per fect. H et ge vaar kwam van alle kanten. Genk werd in de eerste helf t ge woon helemaal zoek gespeeld. Dat het na 45 minuten 22 gelijk stond, dankte het aan een alweer foute zonedekkin­g van Kortrijk op vrijschop van Malinovsky­i. I ngvartsen werkte de doorgek opte bal van Samat ta simpel in doel. En aan een geharrewar in de slotminuut, waaruit Buffel uit het niets simpel binnenprik­te.

Een i jskoude douche was dat voor KVK , dat tussenin G enk in een typisch fel bekerduel ondanks het schabouwel­ijke veld zoek had gespeeld. Een golf van kansen was het, he t ene he te standje na he t andere voor Vukovic, de ene corner na de andere ook. Maar alleen Ajagun, met een precies schot en Azouni in de rebound op een knal van zelfde Ajagun, konden scoren. D’Haene, M akarenko, C hevalier: telkens nipt nie t.

Een indrukwekk­end KVK zette zijn beste 45 minuten van het seizoen neer . H et was toen alleen wachten op een derde goal van Kortrijk, dat ook nog t wee k eer een strafschop claimde, maar twee keer ten onrechte.

Na de rust trokken de Kerels al snel weer richting V ukovic, me t een eerste kansje voor Ouali. Die even later nog eens een strafschop probeerde te versieren. Alweer had Smet het bij het rechte eind.

Kortrijk probeerde nog wel verder, maar de dash, het moordend tempo en de vlot te combinatie­s, waren eruit. Bi j k opballen van Colley en Samatta kwam de thuisploeg zelfs goed weg . N een, een moegespeel­d Kortrijk had voor de

 ?? © Jimmy Bolcina/photo news ?? Lucas Rougeaux, in de slotminute­n de verlosser van KV Kortrijk, klimt boven iedereen uit.
© Jimmy Bolcina/photo news Lucas Rougeaux, in de slotminute­n de verlosser van KV Kortrijk, klimt boven iedereen uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium