De Standaard

Burnley probeert Hanni te kapen

-

Anderlecht regelde gisteravon­d een definitie ve transfer voor Morioka en dus moe t RSCA nu ook de aank oopoptie van Saief lichten. Dé verrassing was dat Burnley zich nog meldde voor Sofiane Hanni.

Hanni heeft een persoonlij­k akkoord met Spartak Moskou, maar tussen de clubs is er nog geen deal. Twijfelt Anderlecht na zijn hattrick op Sclessin? Neen, maar er zi jn veel makelaars betrokken en ook Burnle y meldde zich nog . De nummer 8 uit de Premier League haalde twee jaar geleden Defour bi j RSCA en wil nu he tzelfde doen met Hanni.

Diens vervanger staat alleszins klaar. Gisterocht­end trainde Ryota Morioka nog mee bi j WaaslandBe­veren, maar

’s avonds trok hij naar Brussel. De Beverense raad van bestuur kwam samen en aan vaardde de transfer. Het gaat nu wel om een definitiev­e transfer voor 3,5 jaar voor circa 3 miljoen en zo wordt Morioka de duurste uitgaande transfer ooit op de F reethiel. Anderlecht stelt hem pas vrijdag voor, zodat ook J apanse journalist­en massaal ter plaatse raken. Dit wordt M orioka’s opstapje naar het WK.

Omdat paarswit 3 miljoen op tafel legt voor Morioka, moet het nu ook de aank oopoptie van 3,5 miljoen lichten van K enny Saief. Toen hij werd gehuurd, was de voor waarde van AA G ent dat Anderlecht deze winter geen andere transfers deed van meer dan 500.000 euro. Die is nu geschonden. Al sleutelde M ogi Bayat gisteren nog aan die clausule.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium