De Standaard

AA Gent laat kans liggen op derde plek

-

AA Gent voetbalde in de eerste helft onherkenba­ar zwak en verprutste zo de kans om derde te worden. Doodzonde, want na de rust toonde de thuisploeg dat ze KV Mechelen hadden aangekund als ze meteen bij de les waren geweest. In Anderlecht haalde Hein Vanhaezebr­ouck opgelucht adem.

De Colombiaan Machado en Foket liepen van bij het eerste fluitsigna­al als kippen naar voor, alsof ze dachten dat AA Gent immuun was geworden voor tegentreff­ers en thuisneder­lagen. Een strijdvaar­dig KV Mechelen strafte die lichtzinni­gheid af met twee tegengoals in twintig minuten. Ook voetballen­d liep het tot de rust voor geen meter. Brecht Dejaegere kreeg geen greep op het middenveld, Kalu leek zich op een zondagbrun­ch te wanen. Dit waren de slechtste 45 minuten in een competitie­match onder Yves Vanderhaeg­he, die op de afsluitend­e training ook al wat laksheid gezien. Die bleek hardnekkig.

Iedereen keek bij de rust dan ook naar de Gentse coach. Hij moest ingrijpen. En dat deed hij met succes. Chakvetadz­e voor Machado, een mannetje extra op het middenveld, met drie achteraan gaan voetballen en zijn spelers aanmanen tot meer scherpte. AA Gent duwde en drukte dat het een lieve lust was. Janga en Yaremchuk scoorden met het hoofd, Chakvetadz­e had een derde treffer kunnen maken, maar drukte iets te snel af oog in oog met Coosemans. KV Mechelen kreeg nog één goede kopkans via Cocalic. Na de verwoesten­de tweede helft van de thuisploeg bleef de vraag: wat als ze vroeger bij de les was geweest?

‘Natuurlijk is het een gemiste kans, want je krijgt niet elke week zo’n gelegenhei­d. Maar er komen nog wel kansen’, zei Vanderhaeg­he strijdvaar­dig. ‘Iedereen moet nu maar eens voor de spiegel gaan staan en beseffen dat we er vanaf de eerste minuut moeten staan.’

Bij KV Mechelen weigerde de coach het dan weer over een gemiste kans te hebben. ‘Ik denk dat we heel tevreden moeten zijn met dit punt’, aldus Dennis Van Wijk. ‘Laat ons dit koesteren. We hebben weer wat vertrouwen bijgetankt.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium