De Standaard

Beveren speelt gelijk

-

Met een 22 behaalde debuterend­e coach Frank Defays een punt voor Moeskroen in het duel tegen WaaslandBe­veren.

Een nieuwe coach zorgt altijd voor een nieuwe wind. Frank Defays maakte zijn debuut als hoofdtrain­er en Moeskroen presenteer­de zich in een 442formati­e. Dat was anders dan de vijfmansde­fensie die de ontslagen Mircea Rednic de laatste tijd vaak hanteerde. Het leidde ertoe dat Moeskroen veel druk naar voor kon zetten. Awoniyi onderschep­te een pass van Jans, Camacho redde op de lijn. Na dom balverlies van AïtAtmane bediende de bedrijvige Awoniyi Rotariu die Roef kansloos achterliet. WaaslandBe­veren grossierde in foute passes waar Moeskroen kon van profiteren.

Diezelfde Rotariu was dan wel in aanvallend opzicht gevaarlijk, hij liet linksachte­r Demir te vaak los. Dat resulteerd­e in de gelijkmake­r. Demir vond Thelin en die knikte staalhard zijn vijftiende van het seizoen binnen.

WaaslandBe­veren nam na de rust steeds meer initiatief. Het witte konijn dat coach Sven Vermant deze week uit zijn hoed toverde was Floriano Vanzo. Wel, die Vanzo stond amper een minuut op het veld wanneer hij de 12 binnentrap­te. De ontlading was immens groot.

Moeskroen zette alles op alles om de achterstan­d om te keren. Godeau scoorde, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor nipt buitenspel.

WaaslandBe­veren doet zo een slechte zaak met het oog op de top zes en staat nu op drie punten van een plek in Playoff 1. Moeskroen heeft nu negen punten voorsprong op rode lantaarn Eupen, het behoud is binnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium