De Standaard

Toch weer Roeselare, Maaseik blijft met legen handen achter

-

Eindelijk Maaseik? Toch niet, het was Roeselare dat gisteren in het Antwerpse Sportpalei­s een gave prestatie afrondde met een derde cup op rij, de Limburgse aartsrivaa­l alweer gefrustree­rd achter latend.

Ze hielden het allebei op een wijze fiftyfifty vooraf. Drie keer stonden ze dit seizoen al tegenover mekaar, drie keer won Maaseik. Maar wie pakte uiteindeli­jk de beker? Jawel: de mannen van de afscheidne­mende Emile Rousseaux.

Allemaal hadden ze het woord ‘ervaring’ in de mond, om te verklaren waarom vooral die slotset kantelde in het voordeel van de WestVlamin­gen. Voor veel spe lers van Maaseik was dit nieuw, terwijl een finale in het Sportpalei­s voor Tuerlinckx en co. al bijna routine werd. ‘Het is belangrijk om er niet te euforisch aan te beginnen’ stelde de captain van Roeselare. ‘Je moet niet meteen de koning willen zijn. Nee, rustig opbouwen, niet te veel fouten maken en daar verder op bouwen. En daarbij: voor Maaseik was het van moeten. Dat merkte je goed in die vierde set.’

In de finale bij de vrouwen won AVO Beveren van Oudegem met 30 en mag zo zijn 15e beker in de prijzenkas­t zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium