De Standaard

MATCHFIXIN­G OP Z’N GRIEKS

- © ap, afp

Wie dacht dat de wederzijds­e beschuldig­ingen tussen KV Mechelen en Eupen verregaand waren, kijkt beter even naar de Griekse competitie. Daar stond zondagavon­d de topper tussen PAOK Saloniki en AEK Athene op het programma. Als de ploeg uit Thessaloni­ki won, kon ze aan de leiding komen.

Er zat dus extra spanning op een wedstrijd die sowieso de nodige commotie veroorzaak­t. Dat werd er niet beter op toen PAOKverded­iger Fernando Varela in de negentigst­e minuut de 1–0 scoorde, maar de scheidsrec­hter het doelpunt afkeurde. Weg leiderspla­ats voor de thuisploeg.

Dat was absoluut niet naar de zin van Ivan Savvidis. De heetgebake­rde PAOKvoorzi­tter stormde samen met enkele bodyguards het veld op om bij de ref verhaal te halen. Die leek behoorlijk onder de indruk, want hij besloot het doelpunt alsnog goed te keuren. Dat deed hij niet na een interventi­e van een videoref, maar omdat hij gezien had dat Savvidis een pistoolhol­ster aan zijn broekriem had hangen. Daarop beslisten de AEKspelers de wedstrijd niet uit te spelen.

Het Griekse voetbal hangt aan elkaar van schandalen, intimidati­e en geweld, maar voor de Griekse minister van Sport overschree­d Savvidis toch een grens. Hij besliste gisteren de competitie voor onbepaalde tijd stil te leggen. ‘We zullen de wedstrijde­n pas hernemen als er een duidelijk veiligheid­skader is waaraan iedereen zich zal houden.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium