De Standaard

KV Mechelen: ‘We dienen voorlopig geen klacht in’

-

KV Mechelen likt zijn wonden na de degradatie, die er kwam in een sfeer van verdachtma­kingen. Maar voorlopig dient de club geen klacht in tegen Eupen of Moeskroen.De spelers kwamen gisteren samen op de club, na het ontbijt werd nog nagekaart over de pijnlijke afloop. Van woensdag tot vrijdag is er nog training. Wat er daarna gebeurt, wordt nog besproken. Sterke man Olivier Somers gaf wel al aan dat de club de intentie heeft om door te gaan met trainer Dennis van Wijk. Maar momenteel is de vraag ook: onderneemt het bestuur nog iets tegen Eupen of Moeskroen, na de insinuatie­s over matchfixin­g? ‘Voorlopig dienen wij geen klacht in’, zegt KVvoorzitt­er Johan Timmermans. De club heeft dan ook geen concrete aanwijzing­en of bewijzen.

Bij Moeskroen, dat ervan verdacht wordt de 40zege cadeau te hebben gedaan, maken ze zich sowieso geen zorgen. Volgens voorzitter Patrick Declerck is er niks abnormaals gebeurd. ‘We moesten het door schorsinge­n en blessures doen met enkele spelers die voor het eerst in de ploeg stonden. Na 70 minuten stortten we in elkaar. Dat kan gebeuren’, aldus Declerck bij Sporza. ‘We hebben onze spelers vorige week nog gevraagd om tweehonder­d procent hun best te doen’, zegt ceo Paul Allaerts. ‘Want al die gratuite insinuatie­s bezorgen ons imagoschad­e.’

Intussen verdedigen ze zich bij KV tegen de aantijging­en uit Eupen. Daar beweerden ze dat Mechelen via makelaars vijf spelers had benaderd voor volgend seizoen. ‘Het loopt hier vol makelaars. Elke dag willen ze spelers komen halen of brengen. Maar wij hebben geen rechtstree­ks contact gehad met spelers of spelers benaderd’, aldus Olivier Somers.

Nog dit: bij de federale politie kwam voor de slotspeeld­ag een (anonieme) melding binnen over het feit dat KV Mechelen tijdens Playoff 2 (tegen betaling) gebruik zou maken van het stadion van WaaslandBe­veren, de tegenstand­er van KV op de slotspeeld­ag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium