De Standaard

Viceland legt BV’s op de bank

-

Superster Katy Perry vertelde er in tranen over haar zelfmoordg­edachten en Sex Pistolsgit­arist Steve Jones praatte er over zijn seksversla­ving. En na een passage in Nederland brengt Viceland The therapist nu ook naar Vlaanderen. Evi Hanssen (39) bijt vanavond de spits af, de komende twee weken volgen Herman Brusselman­s (60) en Astrid Coppens (35).

‘Er heerst nog altijd een taboe rond therapie, dus wij willen tonen dat een gesprek met een psychother­apeut hulp kan bieden’, zegt Lea Fels, hoofd van Viceland Benelux. ‘Wij zijn niet op zoek naar sensatie. We willen mooie televisie maken, maar onze gasten moeten écht iets hebben aan hun sessies.’ Die worden in goede banen geleid door de Nederlands­e psychiater Glenn Helberg, die vorig jaar bekend werd toen hij in het praatprogr­amma Zomergaste­n getuigde over zijn geaardheid.

Hanssen vertelt hem hoe ze als kind omging met de scheiding van haar ouders, Brusselman­s heeft het onder meer over zijn angststoor­nissen. ‘Vroeger ben ik ook al naar therapeute­n gestapt, maar veel had ik er niet aan. Uiteindeli­jk heb ik mijn paniekaanv­allen onder controle gekregen met pillen.’

Schendt dit programma het beroepsgeh­eim niet? ‘Nee, er zijn duidelijke afspraken’, zegt Fels. ‘Als de gasten er iets uit wilden, knipten we dat. Ik heb niemand gehoord die ontevreden was. We denken na over een vervolg.’ (dvg)

 ?? © rr ?? Evi Hanssen.
© rr Evi Hanssen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium