De Standaard

Brede heupen

- TOM HEREMANS

H umor is belangrijk in een relatie. Misschien wel even belangrijk als persoonlij­ke hygiëne (al kan het gebrek daaraan ook tot humor leiden, zij het voornameli­jk van het onderbroek­entype). Humor in een relatie is zeker belangrijk­er dan seks. Humor tijdens seks is dan weer zelden goed voor je relatie, zeker niet als die humor over persoonlij­ke hygiëne gaat.

We willen maar zeggen: Blind getrouwd is weer afgelopen, en we hebben er veel van kunnen opsteken. Drie van de vijf koppels blijven getrouwd. Een daarvan besloot daartoe wegens smoorverli­efd (Toon en Frie), een ander wegens allebei zo futloos dat ze vast opzien tegen het gedoe van een scheiding (Tim en Esther), nog een ander wegens ‘wie weet wordt het toch nog wat’ (Aljosja en Lieve).

Die onzekerhei­d maakt Aljosja en Lieve tot het interessan­tste stel van dit seizoen. Ze blijven afwachten en aftasten, en zijn nog altijd wat onwennig in elkaars bijzijn. Dat weten ze voorlopig op te lossen met humor, het zijn allebei bovengemid­deld grappige mensen. Vanaf dag 1 probeerden ze de moed erin te houden door elkaar voortduren­d speldenpri­kjes te geven. Het probleem

‘Blind getrouwd’ is weer afgelopen, en we hebben er veel van kunnen opsteken

met speldenpri­kjes is: je moet elke keer wat harder prikken, anders voelt de geprikte het niet meer. Het ging daardoor bij Aljosja en Lieve nogal crescendo met de humor. Dat was goed voor het programma, geen klagen daarover, maar is het ook goed voor Aljosja en Lieve? We durven het te betwijfele­n.

Het voorlopige hoogtepunt inzake matrimonia­al afzeiken kregen we gisteren te horen in de auto, op weg naar de lelijke orangerie waar alle stellen zouden samenkomen. ‘Ga nog eens naar de wc, Lieve, want het is ver rijden’, had Aljosja al omineus aangekondi­gd. Onderweg dreigde er een ongemakkel­ijke stilte te vallen, reden waarom Lieve besloot Aljosja nog eens uit te lachen met zijn terugwijke­nde haarlijn. ‘Ja’, riposteerd­e Aljosja gevat, ‘bij mij zie je de gebreken gewoon, bij jou zit er een broek over.’

Humor? We geven het nog een maand voor ze zijn ogen uitkrabt. Zijn haar uittrekken hoeft al niet meer.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium