De Standaard

DE KLEINE PARADE

- PETER VAN DE VEIRE

Peter Van de Veire breekt navel

MNMsterkho­uder Peter Van de Veire heeft een zwakke navel, want het ding is gebroken. Dat komt volgens de eigenaar niet door er te veel naar te staren, maar door te hard te brullen op een podium, of door iets zwaars te tillen.

Van de Veire maakte de breuk, waar hij eigenlijk al jaren mee sukkelt, via Instagram bekend met een foto van de steunkouse­n die hij tijdelijk moet dragen tegen spataders. Dat is geen gezicht, maar de man draagt doorgaans nog veel uitzinnige­r dingen.

‘Game of thrones’ breekt record

Het achtste seizoen van Game of thrones wordt pas volgend jaar uitgezonde­n, maar het heeft toch al een record gebroken. Dat van de langste opnametijd voor één enkele veldslag. 55 nachten nam dat bloedbad in beslag. De opnameploe­g werd voor die heroïsche daad bedankt in een geestig briefje van regieassis­tent Jonathan Quin lan, die dat ‘per ongeluk’ op Instagram postte. Moge de toorn van de Nachtkonin­g over hem nederdalen.

Mariah Carey breekt de stilte

Voor het eerst heeft Mariah Carey in het openbaar gesproken over haar bipolaire stoornis, waar ze al zeventien jaar mee kampt. Te gek. De aandoening werd in 2001 bij haar vastgestel­d, na een inzinking waarmee ze in het ziekenhuis belandde. Pas onlangs ging ze voor de ziekte in behandelin­g, na ‘de zwaarste jaren uit haar leven’.

Waarom Mariah zo lang de boot afhield, vertelt ze eerlijk in het boulevardb­lad People: ‘Ik ontkende alles en raakte geïsoleerd, ik was als de dood dat iemand mijn geheim zou verklappen.’

Die vrees is nu als bij toverslag verdwenen.

Marleen Merckx breekt met 59ste levensjaar

Marleen Merckx, bekend als Simonneke uit Thuis, is 60 geworden. Alsof dat nog niet erg genoeg is, werd ze op de set van de soap, in de Leuvense Manhattan, gefêteerd door crew en cast.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium