De Standaard

Batshuayi moet vrezen voor WK

Michy Batshuayi werd gisteren in de slotminute­n van de derby met Dortmund tegen Schalke op een draagberri­e afgevoerd. Meer duidelijkh­eid over de ernst van de blessure wordt vandaag verwacht.

- © Eibner/belgaimage

Buitenland

De blessureti­jd was al ingegaan toen Michy Batshuayi richting doel liep. Hij had bijna vrije baan, maar Schalkever­dediger Benjamin Stambouli gooide lijf en leden in de strijd om de Ro de Duivel af te stoppen. De tackle was zo stevig dat Batshuayi niet meer verder kon. Met tranen in de ogen werd hij op een draagberri­e van het veld gedragen. Even later verliet hij het stadion op krukken en trok meteen naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeke­n. Er wordt gevreesd voor een enkel breuk.

‘We moeten hopen dat het niet zo erg is’, zei Dortmundtr­ainer Peter Stöger tijdens de persconfer­entie na de wedstrijd. ‘Maar we wachten het onderzoek af om meer duidelijkh­eid te hebben over de ernst van de blessure.’ Die duidelijkh­eid zou er volgens verschille­nde Duitse bronnen vandaag moeten komen.

Als het effectief om een enkelbreuk gaat, wacht Batshuayi volgens specialist­en een revalidati­e van drie maanden. In dat geval moet hij een kruis maken over deelname aan het wereldkamp­ioenschap. België speelt al op 18 juni, over ongeveer twee maanden dus, zijn eerste wedstrijd op het tornooi tegen Panama.

Man. City kampioen zonder te spelen

Voor twee andere Rode Duivels, Kevin De Bruyne en Vincent Kompany, viel er dit weekend beter nieuws te rapen. Het was wat vreemd, maar Manchester City werd kampioen vanuit de luie zetel, zonder te moeten spelen. City deed zaterdag wat moest, op het veld van Tottenham winnen, met een ijzersterk­e Kompany achterin en alweer De Bruyne als regisseur. De vijfde titel werd gisteren erg verrassend een feit doordat Man United thuis van rode lantaarn West Brom verloor. Pep Guardiola stond op dat moment op de golfbaan met z’n zoon en was ongetwijfe­ld ‘so happy’ toen hij het nieuws hoorde. Kompany ook. Hij vierde zijn derde Citytitel thuis met de familie en belde meteen met een dolblije De Bruyne, die na twee League Cups zijn eerste grote prijs in Engeland beet heeft.

 ??  ?? Michy Batshuayi schreeuwt het uit van de pijn. De spits moest het stadion op krukken verlaten. Vandaag volgt uitsluitse­l over zijn blessure.
Michy Batshuayi schreeuwt het uit van de pijn. De spits moest het stadion op krukken verlaten. Vandaag volgt uitsluitse­l over zijn blessure.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium