De Standaard

PVDA wil ‘integrale wijken’ in ‘A’

-

De communisti­sche PVDA/PTB heeft uit een bevraging van 9.000 Antwerpena­ars haar programma gepuurd voor de gemeentera­adsverkiez­ingen. ‘Wij willen opnieuw “integrale wijken”,’ zegt voorzitter Peter Mertens. ‘Wijken waar wonen betaalbaar is, met goede scholen in de buurt, waarvoor je niet dertig kilometer moet rijden. En met wijkgezond­heidscentr­a, postkantor­en, bibliothek­en, jeugdhuize­n, groen en speelgeleg­enheid.’

Het huidige Antwerpse bestuur voert volgens de PVDA/ PTB een beleid van ‘beton en privé’. Daartegeno­ver plaatst Mertens ‘een publieke visie die vertrekt van de mensen en van een rechtvaard­ige fiscalitei­t’.

Het 190 pagina’s tellende programma leest bij momenten als een handleidin­g actievoere­n, het handelsmer­k van de partij. In het document geven de marxisten namelijk niet alleen hun kijk op de stad, ze leggen er ook in uit hoe ze dat willen aanpakken, en hoe ze in het verleden al de strijd aanbonden met beleid dat volgens hen fout zit. Zo verzette de PVDA/PTB zich hevig tegen het uitbestede­n van een daklozence­ntrum aan bewakingsb­edrijf G4S. Dat de deal uiteindeli­jk niet doorging, is voor de PVDA/PTB ‘een overwinnin­g die er zonder de tegenbeweg­ing op straat niet gekomen zou zijn’.

De samenstell­ing van de lijst wordt pas over enkele weken bekendgema­akt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium