De Standaard

3 FAVORIETE AANDELEN VAN JACQUES BERGHMANS

OPRICHTER TREETOP ASSET MANAGEMENT

-

De beheerders van het Belgische TreeTop selecteren aandelen volgens deze criteria.

Ûit stabiele groeiende sectoren met blijvend producten. Liefst marktleide­rs met hoge marges en rendement op eigen vermogen. Met een redelijke waardering en goede fundamenta­ls en met goed koersmomen­tum. Het koerspoten­tieel moet voor de volgende 3 jaar hoog zijn.

1 NORWEGIAN FINANCE

97,80 Noorse kroon

Dit is een Scandinavi­sche groep die financiële producten zoals hypotheken aanbiedt via fintech. De concurrent­ie van de inefficiën­te banken is beperkt. Haalt een rendement op eigen vermogen van 35% in de vier Scandinavi­sche landen. Bedient 1,3 miljoen klanten met 70 werknemers. Groeit met 25% per jaar. Noteert tegen 5 keer de verwachte winst van 2021. TreeTop ziet een koerspoten­tieel van meer dan 100% de volgende drie jaar.

2 VIPSHOP 10,34 dollar

Vipshop is een Chinees bedrijf dat actief is in logistiek voor ecommerce. Het ging een partnershi­p aan met Tencent, waardoor het gebruik kan maken van de gigantisch­e klantenbas­is van deze internetgi­gant. Vipshop levert elke dag 1 miljoen producten en is de marktleide­r in modeartike­len voor vrouwen. De verwachte groei is 25% per jaar. Met die winstgroei noteert het aandeel tegen 7,8 keer de verwachte winst van 2021. Ook hier ziet TreeTop een potentieel voor een koersverdu­bbeling de volgende drie jaar.

3 FUFENG 4,4 HK dollar

Dit Chinees bedrijf realiseert 40% van zijn omzet met een voedingsad­ditief dat door gisting van mais verkregen wordt en in Azië veel gebruikt wordt om smaken te verbeteren. Het investeert ook fors in voedingsad­ditieven voor vee. De markt groeit met 7% per jaar en de nettomarge bedraagt 15%. Het doel is in omvang te verdubbele­n. Het aandeel verrekent die perspectie­ven allesbehal­ve tegen 5 keer de winst, wat met TreeTops prognoses betekent dat het noteert tegen 2,6 keer de verwachte winst van 2021.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium