De Standaard

Bayern loopt zich opnieuw vast op Spanjaarde­n

Is Real Madrid op weg naar een historisch­e derde Champions Leaguewins­t op rij? De Koninklijk won gisteren droog de eerste halve finale tegen Bayern met 12. Ronaldo moest niet eens schitteren.

- JÜRGEN GERIL

BRUSSEL I Vroegen we ons af, gisteravon­d: wanneer gaat Real Madrid eens een deftige keeper kopen? Stel u de Madrilenen even voor met Thibaut Courtois in de goal. De huidige doelman Keylor Navas ging in de kwartfinal­e al pijnlijk in de fout tegen Juventus en deed het nu weer tegen Bayern. Oké, Joshua Kimmich had een voorzet in gedachten, maar het was pijnlijk voor Navas dat die bal toch tegen de touwen waaide.

Nog een vraag die we ons stelden: was dit echt Real Madrid? De Koninklijk­e begon in München erg voorzichti­g. Geen Benzema en Bale vooraan, maar wel Cristiano Ronaldo als enige spits met een versterkt middenveld. CR7 kreeg vooral lange ballen toegespeel­d en zelfs met zijn magische krachten kreeg hij weinig klaargespe­eld tegen de Duitse luchtmacht.

Robben out

Bij Bayern vielen de spelers nochtans als vliegen. De match was nog maar acht minuten ver toen de man van glas brak. Arjen Robben moest toen al naar de kant. In de Champions League werd alleen Filipo Inzaghi ooit vroeger gewisseld. Robbens splijtende acties op die flank vielen meteen weg, maar Bayern bleef via Ribéry aan de overkant wel druk zetten. Nog voor de rust viel helaas ook verdediger Boateng uit en had de thuisploeg maar één wissel meer over. De 72jarige Bayerncoac­h Jupp Heynckes bleef echter stoïcijns kalm. De Duitsers domineerde­n ondanks het blessurele­ed, Madrid kreeg amper kansen.

Tot het noodlot toch toesloeg net voor de rust. Bayern verdedigde­n even niet scherp genoeg en Marcelo knalde het leer overhoeks binnen: 11. De traptechni­ek van de Braziliaan deed het.

Ronaldo klem

De voorbije drie jaar werd Bayern München telkens uit de Champions League geknald door een Spaanse ploeg en de Madrileens­e uitgoal deed opnieuw heel veel pijn. Vooral omdat de Duitsers na de pauze amper konden wisselen en de ploeg van Zinédine Zidane op vinkenslag bleef liggen. Bij Bayern ging Rafinha in de fout en voor ze het goed en wel beseften scoorde Asensio de 12.

De Duitsers hoorden het nu donderen in Keulen, en dan zat iedereen nog te wachten op het moment van Ronaldo. Gelukkig voor de thuisploeg kwam dat er niet en eindigde de match op 12.

Dat is exact hetzelfde resultaat als vorig seizoen. Toen dwong Bayern in het Madrileens­e Bernabeust­adion nog verlenging­en af vooraleer ze werden uitgeschak­eld. Volgende week wil München beter doen, maar tegen zo’n klinisch Real Madrid wordt dat niet eenvoudig.

12 is exact hetzelfde resultaat als vorig jaar. Toen dwong Bayern nog verlenging­en af in Bernabeu

 ?? © Javier Soriano/afp ?? Marcelo (12) heeft zopas de belangrijk­e treffer op verplaatsi­ng gescoord voor Real Madrid.
© Javier Soriano/afp Marcelo (12) heeft zopas de belangrijk­e treffer op verplaatsi­ng gescoord voor Real Madrid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium