De Standaard

POSTENPAKK­ER

-

Mayra zit geklemd in een brandende auto, dat ziet er nie t goed uit. Waldek zit ook in die auto, op de achterbank naast hun dochter tje Zoë – die hun dochtertje helemaal nie t is. Waldek zit nie t geklemd, maar hi j lijkt in een soort lethargisc­he staat te zi jn beland en de vlammen nie t op te merken. Dat zie t er ook nie t goed uit. En wat te denken van L eo, die in de woonkamer van Tom bloedend en be wusteloos op de grond lig t, nadat Stan hem een duw heef t gegeven?

Gelukkig is er ook goed nieuws. Marianne en haar dochter Ann hebben het bijgelegd, Paulien is zwanger en Kobe heeft Peter tijdens het vissen vol op de mond gekust. W acht, dat laatste is misschien nie t zo’n goed nieuws, want Peter is ge trouwd en he tero. Kobe is ook he tero, al voelde hi j zich enige tijd aangetrokk­en tot Kaat, die vroeger Franky was. Was het omdat die ge voelens hem ver warden dat hij haar enige ti jd geleden een schedelbre­uk sloeg me t een fles? I n ieder geval, de kleine Britne y, die he t voorval in he t struikgewa­s stond te filmen (de kus, nie t de schedelbre­uk), schrok er toch ook van.

Zo, daar komen we de zomer vakantie wel mee door . Thuis is terug op 28 augustus. Dat geef t ons, en vooral u, de tijd om e ven te bezinnen.

Begrijp ons nie t verkeerd, wij kijken niet neer op Thuis. Rekening hou

HET WEER

Meestal droog

‘Thuis’ is terug op 28 augustus. Dat geeft ons, en vooral u, de ti jd om even te bezinnen

VANDAAG wordt het, na he t optrekken van he t lokale ochtendgri­js, vrij zonnig en droog . In de loop van de dag verschi jnen er stapelwolk­en, die tegen de late avond opnieuw verdwijnen. Het is zacht bi j maxima rond 23 graden, al bli jft het kwik aan de K ust iets onder 20 graden steken. De wind waait zwak uit he t zuidwesten.

VANNACHT is het lichtbewol­kt, waarbij de temperatuu­r in de Ardennen en aan zee daalt naar 8 of 9 graden. Elders schommelen de minima tussen 11 en 13 graden. Er is veel hoge sluierbewo­lking, maar he t blijft droog. Er staat nauweli jks wind.

Ooit zullen antropolog­en en historici op dit fenomeen stoten, zich ongelovig in de haren krabben en schri jven: ‘ Lang hebben we gezocht naar de oorzaak van de teloorgang van de Europese beschaving. Die zoektocht kunnen we nu stopze tten.’

De cliffhange­rs van deze seizoensfi­nale zullen nog enk ele weken uw hersenscho­rs doen jeuken. Tegen het bouwverlof zal de onrust in uw hoofd stilaan wegebben. Het ideale moment om af te kick en. Begin me t elke dag om tien over acht een halfuur tje te wandelen. Deugd dat zoie ts kan doen.

 ?? © vrt ?? Kobe en Peter in een omhelzing: wel goed. Of toch niet?
© vrt Kobe en Peter in een omhelzing: wel goed. Of toch niet?
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium