De Standaard

RollsRoyce schrapt nog eens 4.600 jobs

-

Bij het Britse industriec­oncern RollsRoyce moe ten tegen 2020 nog eens 4.600 jobs verdwijnen, meestal kaders en ondersteun­ende functies. Dat heef t het Britse concern, dat onder meer vliegtuigm­otoren produceert, bekendgema­akt.

Het concern trekt 500 miljoen pond (bijna 570 miljoen euro) uit voor de herstruc turering. Die moet tegen eind 2020 een jaarlijkse besparing van 400 miljoen pond ople veren. De meeste banen zouden verdwi jnen in he t Verenigd Koninkrijk. Vooral de vestiging in Derby , in MiddenEnge­land, zou ge troffen worden. Het concern moe t onder meer opboksen tegen een afnemende vraag naar scheepsmot­oren en een terug gelopen omzet in onderhouds­werk voor zakenvlieg­tuigen.( belga)

Het aantal Belgen dat online shopt, is voor he t eerst in vier jaar gestegen. 76 procent van de Belgen die he t internet gebruiken, heeft het afgelopen jaar online gewinkeld, blijkt uit een rapport van de handelsfed­eratie Comeos. De vier voorgaande jaren bleef dat ci jfer stabiel op 74 procent. De Belg geef t online ook almaar meer uit. De mediaan van wat hi j online uitgeef t op 1 maand, lig t exact op

100 euro. Een jaar geleden was dat nog 90 euro. Opvallend is de opkomst van de app van Bancontact als be taalmethod­e. 8 procent van de transac ties wordt daarmee be taald. Kredietkaa­rten (8 procent), bankkaar ten (6 procent) en he t betaalplat­form Paypal (2 procent) verliezen intussen aan popularite­it. (kls)

Online shoppen groeit

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium