De Standaard

Lommelse schepen stapt op

‘De spoorbonde­n zetten volop in op de verdedigin­g van enkele onverdedig­bare privileges uit het verleden’ Anick Berghmans ontkent in een ‘eenmalige communicat­ie’ elke betrokkenh­eid bij de recente plofkraken, maar neemt ontslag als SP.Aschepen in Lommel.

-

PIETER TIMMERMANS , de ceo van de werkgevers­organisati­e VBO, waarschuwt voor een ‘Sabenascen­ario’ bij de Belgische spoorwegen. (op VRT Nieuws)

BRUSSEL I De Lommelse SP.Aschepen Anick Berghmans is in verdenking gesteld voor mogelijke betrokkenh­eid bij de recente plofkraken. Ze ontkent elk aandeel daarin. ‘Ik ben ervan overtuigd dat op het einde van het onderzoek zal blijken dat ik onschuldig ben.’ Ze zegt dat ze zich ‘uiteraard ter beschikkin­g zal houden van het gerechteli­jk onderzoek’. Gezien het geheim van het onderzoek ‘zal ik niet communicer­en over de inhoud ervan’.

Berghmans neemt meteen ontslag als schepen. ‘Ik denk dat dit nodig is in het belang van de verdere goede werking van het stadsbestu­ur en de stadsorgan­isatie en in het belang van de Lommelaars.’ Burgemeest­er Peter Vanvelthov­en (SP.A) wil de schepen, omdat het mandaat eind december afloopt, niet vervangen. Haar bevoegdhed­en – Evenemente­n, Dierenwelz­ijn en Het jonge kind – werden al door eerste schepen Kris Verduyckt (SP.A) overgenome­n.

Big Brother

Het ontslag maakt de nodige energie vrij om haar verdedigin­g op punt te zetten. Berghmans, die enige bekendheid opbouwde door haar deelname aan Big Brother en als zangeres van de Ketnetband, betreurt de berichtgev­ing. ‘Ik ben geschokt door wat er in de pers geschreven wordt en welke onwaarhede­n daarin verkondigd worden, vooral met betrekking tot mijn persoon’, schrijft ze. Haar ondervragi­ng en inverdenki­ngstelling opende de poort naar beschuldig­ingen over vermeend druggebrui­k en foute vrienden. Het verplichtt­e Vanvelthov­en tot de bekentenis dat ze dat druggebrui­k tegenover hem steeds had ontkend. (bbr)

‘Ik ben geschokt door wat er in de pers geschreven wordt en welke onwaarhede­n daarin verkondigd worden’

ANICK BERGHMANS

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium