De Standaard

Braziliaan Luan Peres tekent bij Brugge

-

Luan Peres (23) is de nieuwe verdediger van Club Brugge. De transfer van de Braziliaan met 36 wedstrijde­n in de Braziliaan­se Serie A op de teller leek vorige week nog van de baan, maar gisteren tekende hij alsnog voor vier jaar. Club zou ongeveer 500.000 euro betalen.

De komst van Peres wil zeggen dat Club serieus rekening houdt met een vertrek van Denswil, aangezien die twee hetzelfde profiel hebben. Maar de Nederlande­r lijkt plots niet meer zo’n haast te hebben om definitief te vertrekken. Denswil stond vorig seizoen dicht bij Brighton & Hove Albion, maar die transfer ging uiteindeli­jk niet door omdat Poulain geblesseer­d uitviel.

Anderlecht sluit restaurant SaintGuido­n

In zijn geschieden­is scoorde Anderlecht niet alleen op sportief vlak, de club scheerde dertig jaar ook hoge toppen op culinair vlak. In tribune 2 van het Vanden Stockstadi­on was restaurant SaintGuido­n gevestigd. Het had zelfs even een Michelinst­er en was ook nu nog hoog aangeschre­ven in de culinaire gidsen. Maar de SaintGuido­n sluit zijn deuren. De nieuwe voorzitter Marc Coucke verbouwt het stadion en wil grotere zalen. Op matchdagen wil hij in die grotere zalen nog topchefs uitnodigen om te koken, maar voor een restaurant op dagelijkse basis is (voorlopig) geen plaats meer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium