De Standaard

DE STANDAARD SOLIDARITE­ITSPRIJS

- (avl)

Hart voor Handicap en Te Gek!? Daar zet De Standaard jaarlijks mee de schouders onder. We hechten zeer veel belang aan zowel redactione­le als commerciël­e ondersteun­ing van deze initiatiev­en, omdat ze enkele zaken helder in kaart brengen: dat leven met een mentale of fysieke handicap geen cadeau is, en dat een psychische aandoening net zo bespreekba­ar zou moeten zijn als pakweg een gebroken bot. Het maakt deel uit van onze missie: de lezer attenderen op zijn medemensen, dat die niet allemaal even fit of gelukkig in het leven kunnen staan en dat het voor sommigen onder hen wel erg zwaar kan tegenvalle­n.

In die optiek past ook al zestien jaar onze zomerse actie, De Standaard Solida

riteitspri­js. Ook dit jaar nodigden we nonprofito­rganisatie­s uit die actief zijn rond milieu, derde wereld, gezondheid, minderhede­n, … om een liaison aan te gaan met de wereld van de pittige communicat­ie. 135 organisati­es voelden zich aangesprok­en en gingen op zoek naar een commerciël­e partner die vorm kon geven aan hun boodschap. (De opdracht luidde: stel uw organisati­e voor in een paginagrot­e krantenadv­ertentie.) Uit alle inzendinge­n kozen we er twintig die u vanaf vandaag en tot 10 augustus kunt bekijken en beoordelen op de laatste pagina van de krant. Vooraan in de krant vindt u telkens informatie over de organisati­e en het bureau dat de advertenti­e maakte.

Na afloop zal een jury beslissen welke advertenti­e ze het meest kon appreciëre­n. U kunt ook zelf vanaf 11 augustus een stem uitbrengen voor de prijs van de lezer. In De Standaard van 8 september maken we beide winnaars bekend. Zij krijgen elk nog eens drie maal een volledige pagina cadeau om te adverteren. Omdat in deze immer beladen en vaak somber stemmende tijden solidarite­it geen loos begrip mag worden. Niet voor u, niet voor De Standaard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium