De Standaard

‘Hij mag zijn duikboot steken waar het pijn doet’

- © rtr (kls)

BRUSSEL I ‘Een prstunt’, noemt Vern Unsworth de inspanning­en van Elon Musk om te helpen bij de redding van de Thaise voetbaljon­getjes die weken vastzaten in een grot.

Unsworth is een Britse duiker die meehielp bij het bevrij den van de jongetjes. In een

interview met CNN werd hem gevraagd wat hij dacht over de ‘duikboot’ die Musk met ingenieurs van zijn ruimtevaar­tbe drijf SpaceX had ontworpen. Dat was een soort van dunne, metalen cilinder waarin de kinderen naar buiten zouden worden gebracht. De Tesla baas tweette er continu over en zakte zelfs met zijn ‘duikboot’ af naar de grot, waar hij echter zou zijn weggestuur­d.

‘Er was geen enkele kans dat dit zou werken’, stelt Unsworth. ‘Het ding was 1,5 tot 2 meter lang en onbuigbaar. Het was niet rond hoeken of obstakels geraakt.’ Unsworth bestempeld­e Musks initiatief als niet meer dan een promocampa­gne. ‘Hij mag zijn duikboot steken waar het pijn doet,’ klonk het.

Musk reageerde gepikeerd op de uitspraak. Zo stelde hij op Twitter dat hij Unsworth nooit bij de grot had gezien. Hij noemde de man zelfs een ‘pedo guy’ (pedofiel), omdat hij een Brit is die in Thailand woont. Dat is volgens Musk kennelijk ‘sus’ (suspicious, verdacht).

De post van Musk werd onthaald op honderden verontwaar­dige reacties.

 ??  ?? De ‘duikboot’ van Musk wordt getest in een zwembad in LA.
De ‘duikboot’ van Musk wordt getest in een zwembad in LA.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium