De Standaard

Brons voor Van Riel ondanks voetblessu­re

Marten Van Riel veroverde gisteren brons op het EK triatlon. In een zinderende loopfinale verbeet hij de pijn aan zijn geblesseer­de voet. Jelle Geens maakte het Belgische feestje in Glasgow compleet met een vijfde plek.

- Voor Van Riel, die lang uitzicht had op goud.

BRUSSEL I Van Riel startte met flink wat kopzorgen. Een voetblessu­re verbrodde zijn voorbereid­ing de laatste week. ‘Ik heb vocht in mijn voetbot en dat kan evolueren tot een stressfrac­tuur. Maar ik besloot het risico te nemen en dat was het waard. Uiteindeli­jk voelde ik de pijn enkel in de laatste kilometer van het lopen. Door problemen met mijn wetsuit en door die tape aan mijn voet, verloor ik kostbare tijd bij de wissel na het zwemmen. Toch kon ik het gat op de koplopers dichten. Daar lag de sleutel voor deze medaille.’

Met negen man doken ze de wisselzone naar het lopen in. Van Riel voerde de forcing met de Fransman Le Corré in zijn zog, maar die laatste snelde afgetekend naar de Europese titel in 1u47’17. Van Riel (1u47’40) verloor z’n tweede plek nog aan de Spanjaard Fernando Allarza (1u47’28), die in het slot terugkeerd­e uit de achtergron­d.

Forfait voor relay

‘Voor de Mixed Team Relays van zaterdag moet ik wellicht verstek laten gaan’, zei Van Riel nog. In die discipline doen twee mannen en twee vrouwen in estafettev­orm een minitriatl­on. België had medailleka­nsen, maar die slinken door het forfait van Van Riel. Christophe De Keyser (38ste gisteren) vervangt Van Riel in de ploeg, die voorts bestaat uit Jelle Geens, Valerie Barthelemy en Claire Michel. (basp)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium