De Standaard

Afgelopen zondag zagen vrienden het echtpaar gezellig op een terras zitten met hun drie kinderen

-

BRUSSEL I Een prachtige familiefot­o is het: met zijn vijven poserend in een zwembad. Twee lachende ouders met hun drie kleine kinderen. De foto dateert van 7 augustus, toen het jongste kind exact twee maanden oud was. ‘Ze waren gelukkig’, zegt een schoolmoed­er die het gezin goed kent. ‘De twee zijn jeugdliefd­es.’

Vader Nicolas is treinbestu­urder bij de NMBS, terwijl moeder Bieke W. als verpleegst­er werkte in het AZ SintJan in Brugge. Afgelopen zondag zagen vrienden het echtpaar gezellig op een terras zitten met de drie kindjes. Dinsdagavo­nd zagen buren hen nog hand in hand over straat lopen. Wat er nadien is gebeurd, is een raadsel voor de speurders. De kinderen werden in bed gestopt, vader Nicolas viel enkele uren later in slaap.

Om twee uur ’s nacht kwam er plots een oproep over een zwaar ongeval op de E40 in Oostkamp, dertien kilometer van Varsenare. Aan het stuur zat Bieke W. De verpleegst­er was met hoge snelheid tegen een brugpijler van de E40 geknald – een poging om uit het leven te stappen, bleek al snel. Over de oorzaak van het drama, is nog niets bekend.

Terwijl hulpverlen­ers haar uit haar wagen bevrijdden, zei ze dat ze haar drie kinderen iets had aangedaan.

Meteen werd een politiepat­rouille naar haar woning gestuurd, met een team van Slachtoffe­rhulp. Een welingelic­hte bron bevestigt dat de vader nietsvermo­edend lag te slapen, toen de agenten in het holst van de nacht arriveerde­n. Boven lagen Elyse (4), Fabrice (2) en Arthur (drie

maanden) dood in hun bedjes. Allicht verstikt door de moeder.

Zij stond in Varsenare, een deelgemeen­te van Jabbeke, bekend als een vrolijke, sportieve weliswaar stille vrouw. Iemand die alles overhad voor haar gezin. Had de jonge verpleegst­er misschien een postnatale depressie? ‘Nooit iets van gemerkt’, zegt een vriendin.

Verder onderzoek moet de ware toedracht van de feiten aan het licht brengen. De moeder werd in het ziekenhuis meteen opgepakt. Speurders hopen haar zo snel mogelijk te verhoren. (tls, phu)

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordl­ijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1­813.be.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium