De Standaard

Mertens fluitend naar derde ronde

-

BRUSSEL I Elise Mertens (22) mocht voor haar tweede ronde tegen de WitRussisc­he grandslamd­ebutante Vera Lapko (WTA 72) al om 11 uur plaatselij­ke tijd op de baan. Toch klom het kwik dan al voorbij de dertig graden. Omstandigh­eden die haar maandag tegen de vinnige Japanse Nara bijna nekten.

Lapko kon enkel in het begin van de eerste set wat weerwerk bieden. Mertens liet geen spaander heel van de WitRussisc­he. Onze landgenote scoorde tien spelletjes op rij: 6–2, 6–0. Alles samen stond Mertens amper een uur op de baan. Het ideale scenario, want nu kan ze zich in alle rust voorbereid­en op haar derde ronde van vrijdag tegen de Tsjechisch­e Barbora Strycova, de nummer 23 van de wereld.

Goffin overwint dipje

David Goffin bekampt vandaag de Nederlande­r Robin Haase (ATP 49) in de tweede ronde. Dinsdagnac­ht rekende hij al af met de Italiaan Gaio (ATP 242), debutant op de hoofdtabel van een grand slam. Goffin klaarde de klus in drie sets, maar wel pas na dik twee uur spelen. In de derde set kende onze landgenoot een dipje: 6–2, 6–4, 7–6 (7/5). ‘In zo’n loden hit te probeer je niet over je toeren te gaan’, zei Goffin. ‘Het gevolg is dat je minder beweegt en onnodige fouten maakt. Op de cruciale momenten lukte het me toch om de focus terug te vinden en het alsnog te klaren zonder extra set.’

Kirsten Flipkens (WTA 57), dinsdag knap voorbij de Amerikaans­e Coco Vandeweghe, gaat vandaag voor een evenaring van haar record op de US Open. Negen jaar geleden boekte ze er haar beste resultaat. In de derde ronde werd ze toen geklopt door Kim Clijsters, de latere eindwinnar­es. Ze neemt het op tegen de Servische Aleksandra Krunic (WTA 49). (pdk)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium