De Standaard

Vossen verlost Club Brugge in 98ste minuut

Het kostte bloed, zweet en tranen, maar Club Brugge won op eigen veld met 21 van een stug Lokeren. Jelle Vossen zorgde pas in de 96e minuut voor de verlossing vanop de stip.

- VOETBAL Jupiler Pro League RAF HERMANS

BRUSSEL I De dag in Brugge begon met transferni­euws. Doelman Vladimir Gabulov kondigde op zijn Instagramp­agina aan dat zijn contract bij de landskampi­oen was ontbonden. Club haalde de 34jarige Rus in januari nog naar Jan Breydel, maar na enkele mindere prestaties verdween hij snel naar de bank. In Playoff 1 kreeg hij door de blessure van Kenneth Vermeer nog eens zijn kans, maar opnieuw kon Gabulov niet overtuigen. Desondanks maakte hij deel uit van de Russische WKselectie. Na de komst van Karlo Letica was hij overbodig geworden.

Kwelgeest Jovanovic

Die Letica zag gisteren lijdzaam toe hoe Club Brugge voor de rust ver onder zijn niveau bleef. Nochtans startte blauwzwart met zijn sterkste elftal. ‘Lokeren is de Champions League’, verklaarde coach Ivan Leko die keuze.

Maar Lokeren is lang niet van het niveau Dortmund, dinsdag de tegenstand­er. Dat baart zorgen, want Lokeren was de gevaarlijk­ste ploeg in de eerste helft en kwam al na acht minuten op voorsprong. Een afgeslagen hoekschop werd opnieuw voor doel gezwiept, aanwinst Djordje Jovanovic werd aan de tweede paal vergeten en duwde de 01 binnen. De spits, die deze zomer eerst op weg leek naar … Club Brugge, was een gesel voor de thuisdefen­sie. De 19jarige Serviër trof in het eerste halfuur nog tweemaal de paal. In die eerste 30 minuten creëerde Club maar één echte kans, De Wolf hield Vormer knap van de gelijkmake­r. Pas in de slotminuut van de eerste helft werd de doelman door Wesley en Danjuma nog eens op de proef gesteld.

Wie verwachtte dat Leko zou ingrijpen tijdens de rust, kwam bedrogen uit. De Kroaat stuurde dezelfde elf de wei opnieuw in, met Kaveh Rezaei. Nochtans had de spits in de eerste helft een teken gedaan om te wisselen, maar de blessure bleek dan toch mee te vallen.

Videoref doet mee

Het bleef nog even zoeken voor de thuisploeg, maar plots was daar de gelijkmake­r van Wesley. Tenminste, daar leek het op. De spits had in zijn rush naar de goal Olivier Deschacht laten struikelen, zo oordeelde de videoref. Scheidsrec­hter Christof Dierick volgde die beslissing na het bekijken van de beelden. Het zorgde ervoor dat de fluitconce­rten aan het adres van de exspeler van Ander

Jovanovic was deze zomer nadrukkeli­jk in beeld bij Club Brugge. Gisteren bezorgde hij blauwzwart een helft lang kopzorgen

lecht alleen maar luider werden. Club Brugge geloofde er echter weer in en duwde door. Op het uur kreeg het dan toch zijn beloning, Benoit Poulain kopte de 11 tegen de touwen op een hoekschop.

Lokeren probeerde wel, maar de beste kansen waren voor Club, Vanaken bekroonde zijn sterke vorm bijna met een wereldgoal. De kersverse Rode Duivel zag zijn pegel vanop zo’n 25 meter echter uiteenspat­ten op de lat. Club Brugge ging steeds nadrukkeli­jker op zoek naar de zege, maar het was wachten tot diep in de blessureti­jd. De bal ging op de stip na een domme fout van Skulason, invaller Vossen klaarde de klus. Club Brugge ontsnapt ternauwern­ood aan puntenverl­ies.

 ?? © belga ?? Invaller Jelle Vossen viert. Diep in de blessureti­jd zette hij een strafschop om.
© belga Invaller Jelle Vossen viert. Diep in de blessureti­jd zette hij een strafschop om.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium