De Standaard

De Bruyne weer op trainingsv­eld

-

BRUSSEL I Goed nieuws over Kevin De Bruyne. De Rode Duivel, die midden augustus een knieblessu­re opliep, is weer op het trainingsv­eld verschenen, weliswaar voor de eerste voorzichti­ge individuel­e oefeningen. ‘Hij gaat goed vooruit’, bevestigde Manchester Citytraine­r Pep Guardiola tevreden. De terugkeer van De Bruyne is nog voor dit kalenderja­ar voorzien.

De Rode Duivel verdraaide precies een maand geleden zijn knie. Hoewel de ligamenten geraakt bleken, was een operatie niet nodig. Een maand later is De Bruyne alweer op het trainingsv­eld verschenen voor individuel­e oefeningen. ‘Hij is niet fit voor zaterdag, maar de dokters zeggen mij dat hij het goed doet, zeker vanuit het perspectie­f dat hij 2,5 tot 3 maanden out zou zijn’, aldus Guardiola.

De Bruyne zou in principe terugkeren tegen de volgende interlandb­reak in november, al is het nog onduidelij­k of hij volgende maand al wedstrijdf­it zou zijn voor de thuismatch­en tegen Zwitserlan­d (Nations League) en Nederland (vriendscha­ppelijk).

Opstapclau­sule

Nog tijdens zijn persbabbel voor de competitie­match tegen Fulham ontkende Guardiola dat De Bruyne een opstapclau­sule van 250 miljoen euro in zijn contract zou hebben. Verschille­nde Engelse kranten berichtten dat de succescoac­h van de Cityzens dat aan een Spaans medium zou hebben verteld. ‘Ik heb geen weet van een opstapclau­sule. Ik denk ook niet dat hij er een heeft’, aldus Guardiola. ‘In Engeland wordt niet met clausules gewerkt, daar moet je met de club praten. De journalist vroeg me of ik De Bruyne voor 250 miljoen euro zou laten gaan en ik zei neen.’ (vdm)

 ?? © photo news ?? Thomas De Gendt wil vandaag de bergtrui veiligstel­len.
© photo news Thomas De Gendt wil vandaag de bergtrui veiligstel­len.
 ?? © pn ??
© pn

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium