De Standaard

Courtois beste doelman ter wereld

-

Na zijn verkiezing tot beste doelman van het WK in Rusland mag Rode Duivel Thibaut Courtois nu ook de Fifa Football Award voor Beste Doelman van het Jaar in zijn prijzenkas­t zetten. De awards worden in samenwerki­ng met de internatio­nale spelersvak­bond Fifpro toegekend door de bondscoach­es en aanvoerder­s van de 211 nationale teams, journalist­en en voetbalfan­s en zijn losgekoppe­ld van de Ballon d’Or, het referendum van France Football voor de beste voetballer ter wereld. Op het prestigieu­ze gala in de Londense Royal Festival Hall haalde de keeper van Real Madrid, vorig seizoen met Chelsea 15 clean sheets in de Premier League, het voor de Franse wereldkamp­ioen Hugo Lloris (Tottenham) en de Deen Kasper Schmeichel (Leicester). De Rode Duivel volgt op de erelijst Gianluigi Buffon op.

Hazard in Wereldelft­al

En er volgde nog een Belgische triomf. Voor het eerst in de geschieden­is staat een Belgische voetballer in het Fifproelft­al van het Jaar. Met Courtois, Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Romelu Lukaku waren er vier Rode Duivels genomineer­d, maar enkel Hazard haalde het sterrenelf­tal. De aanvoerder van de Rode Duivels stond naast David De Gea, Dani Alves, Sergio Ramos, Raphaël Varane, Marcelo, Luka Modric, N’Golo Kanté, Eden Hazard, Lionel Messi, Kylian Mbappé en Cristiano Ronaldo.

Fifaspeler van het Jaar werd Luka Modric, net als Courtois was de Kroaat ook al de beste op het WK. De middenveld­er volgt Cristiano Ronaldo, de winnaar van 2016 en 2017, op.

De mooiste goal van het jaar, de befaamde Puskas Award, kwam op naam van Mohamed Salah (Liverpool). Verder werd Didier Deschamps, coach van wereldkamp­ioen Frankrijk, verkozen tot Trainer van het Jaar, Reynald Pedro, coach van Champions Leaguewinn­aar Olympique Lyon werd dat bij de vrouwen. De Braziliaan­se Marta werd voor de zesde keer al Wereldvoet­balster van het Jaar.

 ?? © afp ?? Thibaut Courtois.
© afp Thibaut Courtois.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium