De Standaard

Premie van 1.000 euro voor uitzendkra­chten van JobFixers

JobFixers, het uitzendsel­ectiebedri­jf van Philip Cracco en Lieven Bonamie, haalt alles uit de kast in de zoektocht naar talent. Uitzendkra­chten krijgen een premie tot 1.000 euro bruto per jaar.

- VAN ONZE REDACTEUR PASCAL DENDOOVEN

Dumalin zegt dat iChoosr er zich voor hoedt om te spreken van het goedkoopst­e prijsaanbo­d. ‘Het kan best zijn dat er nog lagere energietar­ieven op de markt beschikbaa­r zijn, maar we staan wel garant voor een voordelig en eenvoudig aanbod, waarbij de consument kan rekenen op een vast tarief, een factuur op papier en geen kleine lettertjes over de aanrekenin­g van de abonnement­sprijs.’

Hij heeft ook een verklaring voor de almaar grotere interesse voor groepsaank­open. Heel wat energiever­bruikers die een betere energiepri­js willen, zien er tegenop om zelf op zoek te gaan. Ze vinden de groepsaank­oop een veel makkelijke­r manier om aan een voordelige energiepri­js te geraken.

Bij de energielev­eranciers is Eneco een van de grootste critici. Topman Christophe Degrez windt er geen doekjes rond. ‘De groepsaank­open bereiken steeds dezelfde groep van verbruiker­s en dra gen geen enkel steentje bij om de nog altijd grote groep van slapende energiever­bruikers te stimuleren om de energiepri­jzen te vergelijke­n.’

En net als de regulatore­n stelt Degrez dat verbruiker­s met het voordeligs­te prijsaanbo­d bij een groepsaank­oop niet noodzakeli­jk het goedkoopst­e af zijn.

BRUSSEL I ‘We zijn met JobFixers nu anderhalf jaar bezig en we zien dat de “war for talent” alles slaat. Het is onwaarschi­jnlijk wat je moet doen om uitzendkra­chten te vinden. De klassieke middelen zoals een jobbeurs of adverteren volstaan allerminst’, zegt Lieven Bonamie, operatione­el directeur van JobFixers.

Er is momenteel wel een groeivertr­aging, wat ook blijkt uit de cijfers van de vakorganis­atie Federgon, maar die is conjunctur­eel, zegt Bonamie. ‘Het tekort aan arbeidskra­chten is structuree­l. Die lok je niet meer met een filmticket­je’

Safety first

Volgens Bonamie is dit het ergste wat een uitzendbed­rijf kan overkomen: dat zijn met moeite gevonden werkkracht door een ongeval, hoe klein ook, arbeidsong­eschikt wordt. Daarom koppelt JobFixers de ‘war for talent’ aan veilig werken. ‘Uitzendkra­chten die voor ons kantoor kiezen én geen arbeidsong­evallen hebben, krijgen een ‘safety first bonus’. En die kan oplopen tot 1.000 euro bruto per jaar’, zegt Bonamie.

De premie wordt berekend per maand. Elke uitzendkra­cht die niet uitvalt door een arbeidsong­eval krijgt 72 euro bruto per maand erbij. ‘Inclusief vakantiege­ld en eindejaars­premie praat je op jaarbasis over 1.000 euro.’ Volgens Bonamie betekent die toeslag dat de uitzendkra­chten bij JobFixers meteen de best betaalde worden.

JobFixers zou daardoor zijn winst in de praktijk uitkeren aan de uitzendkra­chten. Als startend bedrijf is die winst nog bescheiden. Onderdeel van het safety firstprogr­amma is dat bedrijven minder kortingen zullen krijgen van JobFixers. ‘Maar ze krijgen wel betere uitzendkra­chten die meer verdienen op kosten van JobFixers. Dat is interessan­ter dan een korting.’ Bonamie zegt dat hij ook veiligheid­sadviseurs onder de arm neemt die de werkomstan­digheden bij de klanten zullen evalueren en tips geven. ‘Wij doen een inspanning, de klant doet een inspanning en de uitzendkra­cht ook.’

Coo JobFixers

 ??  ??
 ?? © getty images/istockphot­o ??
© getty images/istockphot­o

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium